Abonare la google news

Kyros Vassaras, dezvăluiri din cariera de arbitru. „Nu am iertat niciodată înșelăciunea!” Cum se descrie în trei cuvinte

Kyros Vassaras (55 de ani) a vorbit despre perioada perioada în care era arbitru, iar acesta a dezvăluit cum trata meciurile și diverse faze controversate.

Președintele CCA (Comisia Centrală a Arbitrilor) recunoaște că nu a acceptat niciodată simulările din partea jucătorilor și că i-a plăcut să vadă „cum curge jocul, cu mai mult fotbal, cu aplicarea avantajului”.

Mai mult, Kyros Vassaras a dorit să le arate jucătorilor și antrenorilor că este încrezător, iar astfel le-a distrus dorințele de a-i influența deciziile.

Kyros Vassaras, dezvăluiri din cariera de arbitru

„La începutul carierei mele de arbitru amator, am fost suficient de strict și hotărât cu avertismentele, aplicând „litera”. În al doilea an de arbitraj, am avut recordul de cartonașe roșii în competiția locală pe doi-trei ani. Până când mi-am dat seama cât de important este să comunic mai mult cu jucătorii, cum să le citesc abilitățile, chiar și ce fel de suflet au, pot spune. Avantajele de a-i face pe jucători să înțeleagă decizia ta printr-o singură expresie și mai puține cuvinte au fost imense în timpul carierei mele. Îmi amintesc în multe jocuri, în special în ultimii 6 ani, cum jucătorii mi-au respectat deciziile. Cum au acceptat o decizie chiar dacă au avut îndoieli și, să spunem sincer, chiar și eu mă înșelam uneori! Jucătorii vor să simtă că arbitrul este mereu acolo, la fiecare provocare, la fiecare abatere, lucrând proactiv, protejându-le siguranța și respectând imaginea fotbalului. Antrenorii și jucătorii citesc, de asemenea, arbitrul înainte de meci. Am știut ce să fac de la început, arătând încredere în mine, distrugând dorințele lor de a influența oricare dintre deciziile mele.

Citeste si:  Andreea Antonescu, despre împăcarea cu Traian Spak: "Niciodată să nu spui niciodată!"

Nu am iertat niciodată înșelăciunea (simulare, presupuse accidentări, întârziere deliberată a jocului). Vreau să văd cum „curge” jocul, cu mai mult fotbal, cu aplicarea avantajului atunci când este necesar, decât pierderea tactică de timp și greșeli aproape de linia pentru contactele minore. Pfff, urăsc asta! În orice caz, am lucrat mult la autocritică. Am urmărit multe jocuri ale echipelor înainte de a le oficia. „Arbitram” meciul din ziua următoare în mintea mea relaxându-mă pe pat sau noaptea în timpul somnului. În ceea ce privește litera Legilor Jocului, pot spune că de câteva ori am folosit spiritul, care astăzi este litera. Sunt foarte mulțumit de cele mai recente modificări ale IFAB. Aici trebuie să-mi adaug aprecierile și mulțumirile unei alte persoane “workaholic” în arbitraj, domnul David Eleray”, a spus Kyros Vassaras, conform scoaladearbitri.ro.

Citeste si:  Diana Șoșoacă, dezvăluiri șocante despre pandemia de covid-19: ”Distrugerea drepturilor cetățenești și instaurarea dictaturii”

Kyros Vassaras, despre greșelile de arbitraj pe care le făcea 

Șeful CCA  a vorbit despre greșelile pe care le făcea în perioada în care era arbitru și a explicat cum reușea să treacă peste. „Desigur, am făcut și nu uit niciodată să le evaluez și să le folosesc ca exemplu pentru tinerii arbitri. A fost o greșeală în acel ultim minut al timpului suplimentar de la meciul Deportivo La Coruna – Manchester United, din UEFA Champions League. Încă imi amintesc când Paolo Bergamo, o legendă a arbitrajului, a venit în vestiar după meci și mi-a spus că pe cât de mulțumit a fost de performanța mea în toate cele nouăzeci de minute atât de dezamăgit a fost cu doar o secundă înainte de final. „De ce nu ai rămas la prima impresie? Am văzut pe expresia ta că vei da un cartonaș roșu corect. De ce ai încercat să cauți o confirmare de la colegii tăi?”. Avea perfectă dreptate. Cu un minut înainte de final, ajutat și de suprafața foarte umedă, de la o ploaie continuă pe tot parcursul meciului, Tristan de la Deportivo a făcut un contact puternic „picior la picior” dintr-o parte, în momentul în care David Beckham a lovit cu forța mingea în cealaltă jumătate unde erau toți ceilalți, cu excepția portarului de la Man. United, fiind ultimul atac. Am fluierat și am fugit imediat, la locul loviturii, gata pentru un cartonaș roșu. În același timp, am folosit sistemul de comunicare și am strigat către al 4-lea oficial și asistentul de pe acea linie de margine: „Cartonaș roșu, băieți, roșu, roșu.“. Doamne, nici o confirmare, nici un răspuns, nici măcar un cuvânt! Apoi, apropiindu-mă de locul abaterii, timpul de a primi informații era limitat. L-am întrebat mai întâi pe al patrulea oficial și apoi pe asistent: „Roșul este bine, da?”. Culoarea cartonașului a început să se schimbe din portocaliu în galben în mintea mea. Unul dintre ei a spus: „Cred că galbenul este suficient”, iar celălalt a confirmat. Am facut o greșeala. Din fericire, fără o accidentare gravă a jucătorului.”

Kyros Vassaras a ales să se caracterizeze în trei cuvinte: „Pasionat de arbitraj (fotbal), om de echipă și corect cu toți”.

Citeste si:  Peluza Sud 97, gest caritabil pentru copii înainte de Crăciun! În ce localități au fost distribuite pachete!

Citeste articolul pe ProSport

 18 total views