marți 19 octombrie 8:24 PM

Abonare la google news

Klaus Iohannis: Vaccinurile anti-COVID sunt sigure și eficiente. Conspirațiile și teoriile fake news fac extrem de mult rău

Vaccinarea împotriva COVID-19 este cea mai bună modalitate de a reduce efectele lepandemiei, a spus președintele Klaus Iohannis. El a dat exemplul țărilor cu rată mare de vaccinare, în care numărul de infectări a scăzut semnificativ.


„Vaccinarea este singura soluție care vedem că funcționează în toate statele în care pandemia a fost semnificativ redusă prin vaccinarea populației în proporție covârșitoare.

Este în același timp și argumentul suprem împotriva tuturor celor care, contestând cu premeditare sau din ignoranță vaccinurile, sunt indirect responsabili și vinovați de suferința semenilor pe care, chipurile, încearcă să îi salveze de efecte secundare adverse imaginare”, a spus Iohannis într-o declarație de presă.


„Vaccinurile anti COVID sunt sigure și eficiente, la fel cum și formele severe și decesele cauzate de această boală sunt reale și dramatice. Conspirațiile și teoriile fake news fac extrem de mult rău celor încurajați să refuze tocmai soluția care le-ar putea salva viața”, a adăugat el.

Președintele a anunțat că, în contextul crizei sanitare în valul 4 al pandemiei Covid-19, a convocat o ședință cu responsabilii guvernamentali pentru a institui „măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”. Acesta a spus că pregătirea valului 4 a fost deficitară iar campania de vaccinate „mult prea lentă”.

Editor : M.B.


Digi24.ro


Stirile.eu