Kia expune două prototipuri de vehiculele militare

Kia a expus două prototipuri de vehicule tactice ușoare de apărare la expoziția IDEX 2021 (International Defense Exhibition & Conference) din UAE (Emiratele Arabe Unite).

Kia a furnizat vehiculele sale tactice ușoare armatei sud-coreene din 2016. Noul concept Light Tactical Cargo Truck cu patru locuri în habitaclu expus la expoziția IDEX este dotat în partea posterioară cu un modul pentru transportul trupelor și armamentului. Kia se așteaptă ca impactul vizual și polivalența prototipului să stimuleze cererea suplimentară pentru vehiculele sale militare.

Împreună cu conceptul Light Tactical Cargo Truck, Kia expune la IDEX și șasiul fără caroserie al vehiculului. Fără caroserie, șasiul gol prezintă trenul de rulare, sistemul de propulsie și structura de bază a vehiculului. Compania dezvoltă în permanență vehicule bazate pe șasiu fără caroserie, pentru preferințele eclectice ale clienților din întreaga lume.

Citeste si:  Proteste în Bucureşti, faţă de îngheţarea salariilor şi a pensiilor militare

Vehiculul poate transporta zece soldați complet înarmați și până la trei tone de marfă

Kia a dezvoltat conceptul Light Tactical Cargo Truck în strânsă cooperare cu Defense Acquisition Program Administration. Șasiul modular al vehiculului a permis oferirea de versiuni standard și cu ampatament mare alături de versiuni blindate și ne-blindate, în scopuri precum comandă tactică și recunoaștere, platformă cu armament instalat, observarea țintei și multifuncțional.

Citeste si:  Ministerul de interne: Nu există intenția de a modifica legea privind pensiile militare

Diferențiat prin designul său unic, vehiculul Light Tactical Cargo Truck cu patru locuri a fost optimizat pentru utilizarea de către forțele militare. Designul ampatamentului lung ne-blindat are o suprastructură care poate fi adaptată pentru a fi montate diferite componente, cum ar fi o cutie de marfă, un atelier mobil sau un centru de comunicații. Vehiculul poate transporta zece soldați complet înarmați și până la trei tone de marfă în compartimentul din spate al vehiculului.

Citeste si:  România a achitat peste 768 de milioane de euro Statelor Unite pentru echipamente militare, în 2020

Vehiculul militar Kia este propulsat de un motor diesel ce oferă 225 CP

Vehiculul Kia Light Tactical Cargo Truck este propulsat de un motor diesel Euro 5 ce oferă 225 CP, cu puterea trimisă tuturor celor patru roți prin intermediul transmisiei automate cu 8 trepte de ultimă generație. Camionul are un sistem de suspensie independent, aer condiționat, un diferențial cu alunecare limitată, anvelope run-flat și un sistem de interferențe electromagnetice.

Intră în GALERIA FOTO

Kia expune două prototipuri de vehiculele militare

Sursa: Promotor

 3 total views