Abonare la google news

Kelemen Hunor: La TVR trebuie făcută o schimbare, managementul se poate face cu totul diferit. Directorul general nu ar trebui să fie și președintele CA

Vicepremierul Kelemen Hunor consideră că trebuie făcută o schimbare în ceea ce priveşte conducerea Societăţii Române de Televiziune (SRTV) şi modul de gestionare a resurselor în cadrul acestei instituţii.

„Din punctul meu de vedere, cel puţin la Televiziune, trebuie făcută o schimbare. Sunt în Comisia de cultură, am urmărit în anii care au trecut, deci acolo nu am nicio reţinere. (…) Sunt multe lucruri care pot fi şi trebuie schimbate în ceea ce priveşte gestionarea resurselor, în primul rând (…). Sunt enorm de mulţi bani care se duc pe funcţionarea Televiziunii şi, în ceea ce priveşte managementul canalelor TVR 1, TVR 2, TVR 3 ş.a.m.d., se poate face cu totul şi cu totul diferit decât se face în acest moment. Nu acuz pe nimeni, eu spun că este în acest moment în analiză raportul pe trei ani de zile. Poate că era bine să facem analizele la momentul potrivit, în 2018, în 2019, în fiecare an, atunci când au fost depuse aceste rapoarte. Nu s-a întâmplat, o vom face aici, în 2021”, a declarat Kelemen miercuri seară, la Digi24.

Citeste si:  Aproape 7.400 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Alți 161 de români au murit din cauza COVID-19

Liderul UDMR este de părere că directorul general al SRTV nu ar trebui să fie şi preşedinte al Consiliului de Administraţie.

„Eu de ani de zile spun: haideţi să separăm funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie de funcţia de director general, fiindcă nu e bine să fii şi în fruntea Consiliului de Administraţie, să fii şi director general, să stai pe doi cai. E bine să separăm aceste două funcţii, cu atribuţii diferite. Politic este pus Consiliul de Administraţie (…), directorul general trebuie să fie un om de specialitate, în sensul de manager într-o instituţie de media şi trebuie să fie pus acolo după concurs, pe un proiect managerial de trei, patru, şase ani, depinde, aici se poate discuta câţi ani ai nevoie să faci performanţă într-o astfel de instituţie, care e o fabrică mare, o uzină uriaşă, care este un serviciu public”, a afirmat Kelemen.

Citeste si:  Cum arată fosta soție a lui Florin Busuioc. Nimeni nu știa aceste lucruri despre ea

Citește și:

Kelemen: Nu văd motivele pentru care trebuie să ne grăbim cu schimbarea din funcţie a Avocatului Poporului

Conducerea TVR și cea a Radioului public mai primesc un răgaz de o lună: Termenul de finalizare a rapoartelor privind decapitarea celor două instituții a fost prelungit până pe 31 martie. Tot până la finalul lunii a fost prelungit și termenul pentru Avocatul Poporului

Citeste si:  Monitorul Oficial va fi disponibil gratuit în format PDF. Liviu Moraru, directorul MO: „Toate legile vor putea fi citite pe calculatorul dumneavoastră”

Foto: Doina Gradea, președintele director general al TVR. Sursa: Inquam Photos/ George Călin


Citeste articolul pe G4Media

 53 total views