10 februarie 12:25 PM

Abonare la google news

Kelemen Hunor, despre sporurile bugetarilor: „Dacă e un risc să lucrezi la calculator, aruncă mobilul la gunoi!“

Vicepremierul Kelemen Hunor a vorbit miercuri, 10 februarie, despre sporurile bugetarilor. Kelemen Hunor a a declarat că Guvernul va analiza sporurile și va face modificări la Legea salarizării, însă „dacă în 2021 spui că este un risc să lucrezi la calculator, aruncă și telefonul mobil la gunoi”.

„Până când nu vedem în Guvern și în coaliție mai multe, nu pot să vă spun. Există un risc de spor pentru muncă la calculator. Nu cred că este un spor care trebuie păstrat în continuare. Dacă în 2021 spui că este un risc să lucrezi la calculator, atunci aruncă și telefonul mobil la gunoi și să nu mai deschizi calculatorul. Nu poate exista un astfel de spor și am menționat unul singur”, a declarat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: „Vor fi restructurări în administrația centrală!“

Vicepremierul a spus despre proiectul de buget că ţinta o reprezintă un deficit de 7,1% ceea ce înseamnă că vor fi mai puţine cheltuieli decât anul trecut. El a precizat că pe parcursul anului vor fi şi restructurări în administraţia centrală.

„Ţinta noastră este să avem un deficit de 7%, 7,1%, este o ţintă ambiţioasă, curajoasă şi în acest moment putem să ne încadrăm în această ţintă. Sigur acest lucru înseamnă că vor fi mai puţine cheltuieli decât anul trecut. În ceea ce priveşte investiţiile, investiţiile mari, investiţii în domeniile esenţiale, infrastructură, în primul rând, economie, în al doilea rând, atragerea investitorilor sunt asigurate în 2021şi din PNNR multe domenii vor avea finanţarea necesară fiindcă e nevoie de o creştere economică, atât cât se poate în 2021 fiindcă de la 10% să cobori la 7,1% este un efort. Dacă am fi putut mai mult, s-ar fi făcut mai mult”, a afirmat Kelemen Hunor.

„Cheltuielile nu trebuie să fie mai mari decât putem să ne permitem“

Vicepremierul a menționat că vor fi luate mai multe măsuri pentru a ţine sub control deficitul.

„În primul rând cheltuielile nu trebuie să fie mai mari decât putem să ne permitem. Şi am discutat în coaliţie, dar acest lucru sigur îl vom mai discuta în continuare când proiectul de lege ajunge în Parlament, să scoatem voucherele de vacanţă pentru 2021. Este o singură măsură care înseamnă peste un miliard şapte sute de milioane de lei. În acest moment, voucherele din 2020 şi o parte din 2019 sunt în buzunarele oamenilor, pot fi folosite în 2021. Am spus doar o singură măsură prin care putem reduce cheltuielile în 2021.Vor fi şi restructurări în administraţia centrală, vor fi măsuri pe parcursul anului”, a precizat vicepremierul Kelemen Hunor.

„Să eliminăm toate pensiile speciale!“

Vicepremierul a adăugat că UDMR doreşte eliminarea tuturor pensiilor speciale, nu doar pentru o categorie de salariaţi.

„Nu există «în special pentru parlamentari» şi «în special pentru alţii». Ori eliminăm toate pensiile, fiindcă toţi suntem egali, ori nu eliminăm nimic. Deci, noi suntem pentru a elimina toate pensiile speciale. Ori eliminăm toate pensiile, fiindcă există decizii ale CCR pentru mai multe categorii, ori stabilim un plafon pentru toate pensiile speciale, ori ne batem joc de noi înşine şi de banii publici”, a mai spus Kelemen Hunor.

Sursa: BZI