joi 11 noiembrie 7:00 AM

Abonare la google news

Kelemen Hunor anunță că negocierile pentru un nou guvern au intrat în impas: „Ne-am blocat”


  • Negocierile dintre PNL si PSD s-au lovit de primul obstacol.
  • Kelemen Hunor: Ne-am blocat la discuţia pe premier.

Ne-am blocat la discuţia pe premier. PNL nu acceptă ca PSD să vină cu propunere de premier, PSD nu acceptă PNL cu propunere de premier, spune preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, cu privire la negocierile dintre cele trei partide pentru formarea unei alianţe guvernamentale.


„Este o soluţie (premier prin rotaţie-n.r), nu am încercat niciodată. Se poate încerca, nu spun că este o soluţie bizară. Aici ne-am blocat. PNL nu acceptă ca PSD să vină cu propunere de premier, PSD nu acceptă PNL cu propunere de premier. Ambele partide vor să fie desemnat premier preşedintele partidului. S-a propus să fie o rotaţie în trei, se poate şi premier independent. Era discuţia să fiu şi eu. Nu contează câte luni. Dacă începe UDMR, ceilalţi sunt salvaţi pentru că după acea poate să vină şi PNL şi PSD. Problema este cine începe. Nu ştiu cine ar putea să fie premier independent. Depinde de personalitatea premierului”, spune la digi24.ro Kelemen Hunor.

El admite că se poate guverna şi cu un premier independent, „dar va fi foarte greu”.

„Nu ştiu cine ar accepta o astfel de variantă. Au fost creionate câteva alternative. Trebuie să mergem la preşedinte pentru că el desemnează. Deocamdată nu există o înţelegere pe acest subiect. Nu o să ne împiedicăm de persoana premierului”, adaugă liderul UDMR.

Kelemen Hunor afirmă că niciun partid „nu îşi permite să facă o altă desemnare decât preşedintele partidului”.

„Eu nu cred că mă va desemna preşedintele Iohannis, deci pot să fiu destul de relaxat. În interiorul UDMR nu există o competiţie pentru putere. La celelalte partide s-ar putea să apară foarte repede”, mai spune Kelemen.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Alephnews.ro