miercuri 13 octombrie 5:00 PM

Abonare la google news

Kaczynski, liderul de facto al Poloniei, urmează să renunțe la postul din guvern pentru a se „devota partidului”

Șeful partidului de guvernământ din Polonia, Jaroslaw Kaczynski, a spus, miercuri, că va renunța la postul său de vicepremier în Guvernul Poloniei pentru a-și devota timpul conducerii partidului. Informațiile vin de la două surse apropiate lui Kaczynski și transmise Reuters.


Kaczynski, în vârstă de 72 de ani, este considerat ca fiind liderul de facto al Poloniei și va rămâne principalul arhitect al strategiei partidului Lege și Justiție, partidul ultraconservator care conduce în acest moment Polonia.

Kaczynski urmărește câștigarea alegerilor din 2023 în timp ce gestionează o majoritate parlamentară instabilă și conflicte tot mai dure cu Uniunea Europeană.


„Vrea să fie devotat partidului”, a spus una dintre surse. Conform informațiilor, Kaczynski le-a spus membrilor grupului parlamentar PiS că își va părăsi postul din guvern la începutul anului 2022.

Fratele geamăn al fostului președinte, Lech Kaczynski, care a murit într-un accident aviatic din 2010, Jaroslaw Kaczynski s-a întors în guvern în urmă cu un an, ca vicepremier. În trecut, el a mai fost prim-ministru și a candidat, fără succes, la alegerile prezidențiale convocate după moartea fratelui său.

Editor : Adrian Dumitru


Digi24.ro


Stirile.eu