Abonare la google news

Junioara Maria Sara Popa, performanța carierei la senioare!

La numai 15 ani, jucătoarea de tenis Maria Sara Popa este una dintre marile promisiuni ale tenisului românesc. Ea, tocmai, a realizat turneul carierei la senioare!

Într-o competiție ITF W15 din Antalya (Turcia, zgură), românca a izbutit o victorie impresionantă în fața rusoaicei Daria Lavricenko (17 ani, 1210 WTA), scor 6-0, 6-1.

La prima calificare din 2020 a unei „tricolore” atât de tinere pe un tabloul principal la nivelul acesta, fostei ocupante a locului 1 în Tennis Europe U14 i-au lipsit doar câteva puncte pentru a bifa un rezultat imens. Fără clasament WTA, bucureșteanca antrenată de tatăl său, Raul Popa, i-a pus mari probleme bulgăroaicei Gergana Topalova (locul 459). S-a ajuns la 4-4 în setul decisiv, dar Maria a pierdut ultimele două game-uri la mare luptă.

Chiar dacă nu va primi puncte WTA, ea și-a adjudecat două puncte ITF, cu ajutorul cărora va urca în jurul locului 1600, cel mai bun al carierei și va redeveni a 4-a cea mai bine clasată jucătoare din lume în ITF World Tennis Tour Rankings, născută după 29 iulie 2005 și singura româncă de 15 ani din această ierarhie, conform informațillor freelancer-ului Daniel Radu.

Maria Sara Popa reușise anterior turneul carierei și pe circuitul ITF Juniors, unde a ajuns din calificări până în semifinale, ea devenind doar a doua româncă cu o prezență în penultimul act într-un turneu J3, J2, J1 sau JA din 2020, disputat în afara ţării. În continuare, Maria Sara Popa va evolua tot în Antalya, într-o nouă competiție de senioare, începând de duminică.

Sursa: Cancan