luni 17 ianuarie 9:01 PM

Abonare la google news

Jucătorul dat afară din lot, singura speranță pentru atacul lui Dan Petrescu, în derby-ul cu FCSB. „Sper să fie în formă”. Cum s-a ajuns aici


Campionatul nu se reia în condiții optime pentru campioana CFR Cluj. Meciul cu FCSB vine tocmai în momentul în care clujenii schimbă liniile în atac, fapt care îl pune pe Dan Petrescu într-o situație ingrată.


Mai precis, antrenorul are o singură variantă pe poziția de număr 9, în derby-ul campionatului. Unicul vârf pe care se poate baza sută la sută antrenorul este Gabriel Debeljuh.

Alibec și Omrani nu sunt soluții

S-a ajuns în această situație dintr-un cumul de evenimente. Mai întâi, clujenii au decis să renunțe la Denis Alibec. Nu l-au deplasat pe atacant în cantonamentul din Spania, iar acesta se antrenează cu echipa secundă în speranța că i se va găsi o echipă care să-i preia împrumutul și CFR să scape de salariul său.

Așadar, Petrescu nu poate lua în considerare varianta de a juca cu Alibec, așa cum nu nici Billel Omrani nu este o soluție. Francezul abia s-a întors în România, după ce a fost bolnav de Covid și s-a carantinat în țara natală. Fără pregătirea făcută și cu situație contractuală neclară, angajamentul său expirând în vară, Omrani nu are cum să fie folosit cu FCSB.

Buș și Duganzic, 23 de minute jucate în ultimele 4 luni

Oricum, locul celor doi în lotul CFR-ului pare deja luat de Sergiu Buș și Marko Dugandzic. Sunt noile transferuri ale campioanei, dar se pare că nici aceștia nu sunt pregătiți fizic pentru un duel cu FCSB, din primul minut. „La Buș s-a văzut lipsa de jocuri, dar atitudinea lui este bună. Dacă nu ai meciuri în picioare este greu să marchezi, indiferent cu cine joci.

Lui îi mai trebuie puțin timp. Marko a ajuns foarte târziu. Nu am apucat să-l văd decât la 2-3 antrenamente cu mingea. Fizic și el e bine, dar nu are meciuri, pentru că în ultima perioadă a fost accidentat. Numai meciurile îi vor ajuta să ajungă la formă și să marcheze goluri. O să-i vedem la meciuri, dar până să atingă forma maximă mai este. Toată lumea vrea un impact imediat și eu la fel, dar sunt conștient și am experiență. Trebuie așteptați și Buș și Marko”, a spus Dan Petrescu.

Atacantul croat a fost accidentat în ultima sa perioadă la FC Sochi. Dugandzic a evoluat doar 6 minute în ultimele 5 luni. Nici Sergiu Buș nu este cu mult mai în formă, după ce a bifat doar 17 minute în ultimele 4 luni, în Koreea de Sud.

Dat afară în noiembrie

Astfel, Petrescu a ajuns să-și pună singurele speranțele pentru atac tocmai în jucătorul pe care-l trimitea la echipa a doua la începutul lunii noiembrie. Gabriel Debeljuh a fost pedepsit atunci pentru că s-a dat accidentat la câteva antrenamente. „Sper ca Debeljuh să fie în forma în care este acum. Este cel mai în formă atacant și sper să rămână așa, pentru că arată foarte bine”, a spus Petrescu despre el.

Croatul are 6 partide împotriva FCSB, în tricourile lui Hermannstadt și CFR Cluj. A reușit să marcheze două goluri cu roș-albaștri, pe vremea când juca la Sibiu.

Prosport.ro