Abonare la google news

Jucătoare de tenis arestată la Roland Garros! Cum a trântit meciul contra a două românce

Ancheta privind partida de dublu dintre Patricia Ţig/Andreea Mitu (România) şi Madison Brengle/Iana Sizikova (SUA/Rusia), disputată anul trecut la Roland Garros, ia amploare! Sizikova, prezentă și la ediția din 2021 a Grand Slam-ului parizian, a fost arestată joi seară de Poliția franceză. 

Poliția franceză a făcut arestări într-o anchetă ce vizează partida de dublu disputată în turul I la Roland Garros 2020 de româncele Ţig şi Mitu, jucătoarea acuzată de blat fiind rusoaica Sizikova. Aceasta a fost reținută joi seară, la finalul meciului pe care l-a pierdut la Roland Garros 2021 alături de Ekaterina Alexandrova (Rusia), 1-6, 1-6 cu australiencele Storm Sanders și Ajla Tomljanovic.

Sizikova e acuzată de blat, după ce a comis două duble greşeli şi nu a ajuns la o minge care părea ușor de returnat în timpul meciului cu Andreea Mitu și Patricia Țig de anul trecut! Ţig şi Mitu şi-au adjudecat la 0 game-ul respectiv, obţinând apoi şi calificarea în turul secund, scor final 7-6(8), 6-4.

Jucătoare arestată la Roland Garros, după ce a trântit un game în meciul cu Andreea Mitu și Patricia Țig

Iana Sizikova, în vârstă de 26 de ani, a fost arestă la Roland Garros, anunță Le Parisien, în cadrul unei anchete pentru „fraudă în grup organizat” şi „corupţie sportivă activă şi pasivă!”. Investigația a fost deschisă în urma suspiciunilor de trucare a unui meci de la Roland Garros 2020, a precizat parchetul din Paris. Cercetările au fost efectuate de Serviciul central pentru curse şi jocuri de noroc (SCCJ). Procurorii susţin că a existat un aranjament la pariuri, după ce s-ar fi pariat sume uriaşe în game-ul al cincilea din actul secund al meciului Mitu/Țig – Sizikova/Brengle. Atunci, Iana Sizikova a comis două duble greşeli şi nu a ajuns la o minge care părea ușor de returnat. Perechea noastră a obţinut break-ul la zero şi a ajuns la conducere, 3-2.

Presa franceză a scris că sumele de bani au fost pariate online din mai multe ţări, toate pariurile având ca pronostic câştigarea game-ului de către perechea din România. Ţig şi Mitu şi-au adjudecat la 0 game-ul respectiv, obţinând apoi şi calificarea în turul secund, scor final 7-6(8), 6-4. Sizikova, jucătoarea acuzată că a cedat intenţionat jocul, are 26 de ani, iar în întreaga carieră a strâns peste 200.000 de dolari din premii. Patricia şi Andreea nu au părut afectate după izbucnirea scandalului la ediția precedentă a turneului de la Roland Garros şi au mai câştigat o partidă pe tabloul principal, scor 6-1, 6-3 cu Jasmine Paolini/Varvara Gracheva (Italia/Rusia), oprindu-se apoi în optimi, după 2-6, 3-6 cu puternica echipă Timea Babos/Kristina Mladenovic (Ungaria/Franța), favorite numărul 2.

Citeste articolul pe ProSport