luni 29 noiembrie 11:38 PM

Abonare la google news

Joe Biden: Varianta Omicron este un motiv de îngrijorare, nu de panică


Președintele american Joe Biden a lăudat „comunitatea științifică din Africa de Sud” pentru că a dat dovadă de transparență, publicând informațiile despre noua variantă a SARS-CoV2. El a adăugat că Omicron trebuie să provoace îngrijorare, nu panică.


„Spre lauda sa, comunitatea științifică din Africa de Sud a anunțat rapid lumea despre apariția acestei noi variante. Acest tip de transparență trebuie încurajat și aplaudat, deoarece ne crește capacitatea de a răspunde rapid la orice noi amenințări și exact asta am făcut”, a spus Biden.

El a spus că „în ziua în care Organizația Mondială a Sănătății a identificat noua variantă”, administrația sa „a luat măsuri imediate pentru a restricționa călătoriile din țările din sudul Africii”.

Biden a spus că, deși aceste restricții „pot încetini viteza cu care se răspândește Omicron, nu o poate împiedica”. Totuși, ele oferă SUA timp „să ia mai multe decizii, să se miște mai repede, să se asigure că oamenii înțeleg că trebuie să se vaccineze”.

„Mai devreme sau mai târziu, vom vedea cazuri ale noii variante aici, în Statele Unite”, a spus Biden.

„Această variantă este un motiv de îngrijorare, nu un motiv de panică”, a precizat Biden.

„Avem cel mai bun vaccin din lume, cele mai bune medicamente, cei mai buni oameni de știință. Învățăm tot mai multe în fiecare zi și vom lupta cu această variantă cu acțiuni rapide, științifice, nu cu haos și confuzie”, a adăugat el.

Biden a subliniat că cea mai bună protecție în fața pandemiei rămâne vaccinarea.

„Știu că v-ați săturat să mă auziți spunând asta, dar cea mai bună protecție împotriva acestei noi variante sau a oricăreia dintre variantele existente, cu care ne-am confruntat deja, este vaccinarea completă”, a spus președintele american.

Vaccinurile „sunt gratuite și sunt disponibile în 80.000 de locații în SUA. Nu așteptați. Mergeți și faceți rapelul la timp”, a spus Biden.

El a subliniat, de asemenea, că și copiii care au peste 5 ani ar trebui vaccinați și a adăugat că, dacă vaccinurile trebuie actualizate pentru a lupta împotriva Omicron, SUA vor acționa rapid.

Editor : M.B.


Digi24.ro