Abonare la google news

Joe Biden va semna un decret prezidențial pentru limitarea accesului la arme de foc în SUA

Președintele Joe Biden va prezenta măsuri pe care le va lua administrația sa pentru limitarea accesului la arme de foc, într-un efort menit să oprească atacurile armate în Statele Unite, una dintre țările în care evenimente cu violență prin folosirea armelor de foc sunt foarte frecvente din cauza regimului armelor și munițiilor foarte relaxat, conform Politico.

Joe Biden va semna, joi, un decret prin care guvernul federal va fi împuternicit să le ceară persoanelor care dețin sau care au cumpărat arme de foc modificate artizanal, așa-zisele „arme-fantomă” să le înregistreze oficial și să treacă prin verificări pentru ca aceastea să fie declarate conforme sau neconforme. De asemenea, preşedintele SUA ar putea anunţa reglementări în cazul armelor de asalt, noi prevederi privind condiţiile de stocare a armelor de foc şi controale suplimentare asupra profilurilor persoanelor care cumpără arme.

Citeste si:  Un câine ciobănesc care a surzit a învățat limbajul semnelor și acum poate lucra din nou

Anunțul așteptat al lui Biden va veni în contextul în care achizițiile de arme de foc au crescut puternic în perioada pandemiei, în contextul tensiunilor rasiale generate de violențele poliției și victoria președintelui în alegerile din 2020 – acesta promisese în timpul campaniei că va lua măsuri pentru reducerea violențelor cu arme de foc. De altfel, în 2020, SUA a înregistrat un record de omoruri cu arme de foc.

Citeste si:  De Ziua Femeii, despre munca chinuită a femeilor de la sat (Libertatea)

Peste 100 de politicieni democraţi i-au cerut preşedintelui SUA să ia rapid măsuri pentru limitarea accesului la arme de foc şi pentru depistarea persoanelor care au arme modificate în mod ilegal.

Mai multe incidente armate, soldate cu numeroase victime, au avut loc recent în statele Colorado, Georgia şi California.

Citeste si:  Florin Cîțu: Nu avem în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității de dovada vaccinării / Nu vrem să limităm călătoriile în țară pe baza acestui criteriu

Editor : Adrian Dumitru


Citeste articolul pe Digi24

 14 total views