18 mai 12:01 AM

Abonare la google news

Joe Biden și Benjamin Netanyahu vor avea o nouă convorbire telefonică, pe tema conflictului din Gaza

Joe Biden a afirmat, luni seară, că îl va suna din nou pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, pentru a avea o nouă discuție despre conflictul care are loc între Israel și militanții palestinieni.

„Voi vorbi cu premierul israelian peste circa o oră (…)”, a spus președintele Statelor Unite, citat de Times of Israel și Mediafax, răspunzând la o întrebare privind eforturile internaţionale de oprire a confruntărilor militare între armata israeliană şi militanții palestinieni.

Administrația americană a avut peste 60 de contacte cu oficiali din Orientul Mijlociu

La rândul său, Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a declarat că administrația americană a avut peste 60 de contacte cu oficiali din Orientul Mijlociu, în eforturile de ajungere la un armistiţiu între Israel şi organizaţiile islamiste palestiniene.

Bilanţul raidurilor aeriene israeliene asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza a ajuns luni la cel puţin 198 de morţi şi peste 1.300 de răniţi.

Militanții palestinieni au lansat peste 3.000 de rachete spre Israel în ultimele opt zile, bilanţul fiind de zece morţi şi peste 300 de răniţi.

Israelul a anunțat că a distrus locuința liderului Hamas din Fâșia Gaza

Armata israeliană a anunțat că a distrus locuința liderului biroului politic al grupării Hamas din Fâșia Gaza, Yahya Sinwar, fără a preciza dacă acesta se afla sau nu în clădire în momentul raidului aerian.

Forțele armate „au atacat domiciliul lui Yahya Sinwar și al fratelui său, un militant terorist”, a postat Armata israeliană pe Twitter, potrivit Agerpres, care citează AFP.

De altfel, autoritățile israeliene au postat și o înregistrare cu o casă pulverizată și un nor de praf.

Martorii oculari au confirmat că domiciliul lui Sinwar din sudul Fâșiei Gaza a fost vizat de un atac.

Câți români se află în acest moment în Fâșia Gaza

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că în prezent în Fâșia Gaza, regiune afectată de conflictul cu Israelul, se află aproximativ 320-350 de cetățeni români.

Acesta a adăugat că misiunile diplomatice ale României din această regiune au primit instrucțiuni să le acorde sprijin acestora în caz de nevoie, informează Digi24.

Până acum nu au existat cereri de asistență consulară din partea cetățenilor români aflați în zona de conflict, a mai spus Bogdan Aurescu.

Citeste articolul pe Gandul