Abonare la google news

Joe Biden l-a vizitat pe fostul preşedinte Jimmy Carter VIDEO

Cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite s-a întâlnit cu cel de-al 39-lea preşedinte american în oraşul Plains, unde acesta din urmă trăieşte împreună cu fosta Primă Doamnă Rosalynn de când au plecat de la Washington, cu ocazia unei vizite în acest stat din Sud, în vederea promovării uriaşului său plan de investiţii.

Aceasta este prima lor întâlnire de când Biden a obţinut o victorie în alegerile din noiembrie 2020.

Citeste si:  Trei ani de la moartea Ionelei Prodan. Fiica ei, Anamaria, distrusă de durere la cimitir: “Ești viața mea toată, te iubesc!”

Rosalynn şi Jimmy Carter „ne amintesc cu forţă că servirea ţării noastre nu se limitează la funcţia pe care o ocupăm”, a declarat Jill Biden, care i-a dat apoi cuvântul soţului său, la o adunare în oraşul Duluth.

„Soţii Carter îşi continuă activitatea, ne fac ţara mai puternică z de zi, iar noi le suntem recunoscători şi suntem onoraţi de prietenia lor”, a declarat ea.

Jimmy Carter, în vârstă de 96 de ani, este cel mai în vârstă preşedinte american în viaţă, iar Joe Biden a devenit, la vârsta de 78 de ani, cel mai bătrân preşedinte la intrarea în Casa Albă.

Citeste si:  Prospectul vaccinului anti-Covid dezvoltat de Moderna. Reacţii adverse

Fostul preşedinte nu a apărut în faţa presei, însă soţia sa, Rosalynn, care foloseşte un cadru de mers, a fost văzută alături de cuplul Biden.

Jimmy Carter suferă de o serie de probleme de sănătate, din cauza cărora a fost spitalizat în mai multe rânduri în 2019.

După ce a plecat de la Casa Albă, el a înfiinţat Carter Center, în 1982, cu scopul de a promova dezvoltarea, sănătatea şi soluţionarea conflictelor în întreaga lume.

Citeste si:  8 ȘTIRI DE LA ORA 8. A început procesul lui Donald Trump! Fostul președinte al SUA, acuzat de „instigare la insurecție”

În 1976, Joe Biden, pe atunci un tânăr senator din Delaware, a fost unul dintre primii aleşi care l-a susţinut pe Jimmy Carter în cursa la preşedinţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul