Abonare la google news

Joe Biden, aproape confirmat de Congres! Procesul de validare, la un pas de finalizare

Congresul american a finalizat procesul de validare, iar președintele ales JOE BIDEN mai are doar un pas pentru a deveni oficial noul șef de stat de la Washington, într-un context extrem de tensionat, marcat de incidentele violente de la Capitoliu.

Potrivit numărătorii au fost confirmați 244 de electori pentru Joe Biden și 157 pentru Donald Trump.

Vicepreședintele Mike Pence a demonstrat că nu face jocul lui Trump, după ce a respins contestația republicanului Mo Brooks privind voturile din statul Nevad pe motiv că nu includea semnătura unui senator, transmite stiripesurse.ro.

Democrații obțin majoritatea în Senatul SUA, după câștigarea alegerilor din Georgia

Democrații și-au asigurat majoritatea în Senatul SUA după câștigarea alegerilor din Georgia, informează adevărul.ro. Au obținut ambele posturi de senatori și astfel președintele ales Joe Biden ar putea să pună în aplicare mai ușor agenda legislativă.

Miercuri după masă, Edison Research a estimat că democratul Jon Ossoff l-a învins pe senatorul republican David Perdue și că democratul Raphael Warnock a devansat-o pe senatoarea Kelly Loeffler.

Victoria dublă a democraților se traduce într-o împărțire a locurilor în Senat între democrați și republicani la 50-50.

Votul vicepreședintelui Kamala Harris va oferi democraților controlul în camera superioară.

Victoria celor doi candidați democrați în Senat înclină istoric balanța puterii la Casa Albă, o premieră în ultimii zece ani.

America, în război civil?! Trump, acuzat că a plănuit o lovitură de stat! Patru persoane decedate în urma asaltului asupra Capitoliului! (FOTO&VIDEO)

Poliția din Washington a anunțat că patru persoane au murit în timpul asaltului asupra clădirii Capitolului. Pe lângă femeia împușcată de polițiști, alți trei au murit în urma „urgențelor medicale”.

Până în prezent, peste 52 de persoane au fost arestate – 47 dintre ele pentru încălcări regulilor impuse în timpul stării de asediu.

Sursa: Gandul