vineri 12 noiembrie 6:28 AM

Abonare la google news

Joe Biden a semnat legea care înăspreşte restricţiile împotriva companiilor chineze Huawei şi ZTE, considerate ameninţări pentru securitatea SUA


Preşedintele american Joe Biden a semnat joi legea prin care companii precum Huawei Technologies sau ZTE Corp, considerate ameninţări pentru securitatea Statelor Unite, sunt împiedicate să primească licenţe noi pentru echipamente din partea agenţiilor americane de reglementare, transmite Reuters.


Legea privind echipamentele sigure, cel mai recent efort al guvernului american îndreptat împotriva companiilor chineze de telecomunicaţii şi tehnologie, a fost aprobată în unanimitate de Senat pe 28 octombrie şi anterior de Camera Reprezentanţilor cu un scor de 420-4.

Semnarea legii survine înaintea unui summit virtual între preşedinţii Joe Biden şi Xi Jinping. Reuters a transmis că întâlnirea va avea loc luni, în contextul tensiunilor americano-chineze legate de comerţ, drepturile omului şi activităţile militare ale Beijingului, potrivit Agerpres.ro.

Noua lege impune ca FCC (Comisia federală pentru comunicaţii) să nu mai examineze sau aprobe niciun fel de cerere de autorizare de echipamente care prezintă un risc inacceptabil pentru securitatea naţională.

Comisarul FCC, Brendan Carr, a declarat că aceasta a aprobat peste 3.000 de cereri ale Huawei începând din 2018.

Stiripesurse.ro