Abonare la google news

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea avea loc fără spectatori. Japonia se confruntă cu un nou val de Covid

Conducătoarea a spus că vreau o competiţie „sigură” şi că ar putea exista situaţii în care „nu vom putea autoriza spectatori”.

 

Deja la JO a fost interzis accesul fanilor străini, iar în tribune ar urma să se afle doar spectatori japonezi.

 

Pentru Hashimoto, Jocurile nu vor fi de succes, dacă organizatorii nu-i vor proteja „complet” pe sportivi şi populaţia japoneză.

 

Japonia se confruntă în prezent cu un nou val de Covid-19, iar nivelul de vaccinare este scăzut comparativ cu alte ţări.

 

Pandemia a dus deja la amânarea pentru un an a JO, competiţie programată iniţial în vara anului 2020.

Citeste si:  Un Maserati cu probleme în Spania a fost descoperit la Brașov - FOTO

 

Stare de urgenţă pentru a treia oară

 

În Japonia, Tokyo şi alt trei departamente au fost plasate începând de duminică în stare de urgenţă pentru a treia oară, din cauza creşterii cazurilor de infectare cu coronavirus, situaţie care impune ca evenimentele sportive să aibă loc cu porţile închise.

 

În timp ce sistemul sanitar japonez se află deja sub o presiune intensă, Tokyo-2020 a fost criticat pentru că a cerut colaborarea personalului medical japonez pentru olimpiadă, iar doamna Hashimoto a spus că absenţa spectatorilor ar putea uşura această presiune.

 

„Dacă evenimentul (olimpic) ar trebui modificat, ar fi în ceea ce priveşte spectatorii”, a subliniat conducătoarea comitetului de organizare, menţionând că „acesta este un domeniu în care am putea fi în măsură să reducem preocupările populaţiei în privinţa sistemului spitalicesc”.

Citeste si:  Australian Open continuă fără spectatori în tribune, după ce statul Victoria a decretat cinci zile de carantină

 

În încercarea de a reduce scepticismul populaţiei japoneze, în marea parte în favoarea unei noi amânări sau chiar a anulării competiţiei, Tokyo-2020 a publicat miercuri o versiune actualizată a manualelor (playbooks) cu măsuri stricte împotriva virusului, care vor fi distribuite sportivilor.

 

Cu toate acestea, carantina pentru participanţii la JO 2020 nu va fi necesară, iar vaccinările nu vor fi obligatorii.Seiko Hashimoto a menţionat că regulile vor continua să fie îmbunătăţite, dar s-a declarat convinsă că Jocurile pot fi organizate într-un mod „sigur”.

Citeste si:  Halep a auzit de la reporterul ProSport că a primit cu 10 euro mai puțin decât Djokovic pentru titlul de la Roma: „Acum am aflat!” Cum a comentat gestul controversat al organizatorilor | VIDEO EXCLUSIV

 

Comentând preocupările populaţiei legate de Jocurile Olimpice, preşedinta comitetului de organizate şi-a exprimat speranţa că publicul va fi în cele din urmă „fericit” că evenimentul s-a putut desfăşura. „Marele meu obiectiv este să pregătesc Jocurile astfel încât oamenii să vadă lucrurile astfel”, a adăugat doamna Hashimoto.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul