joi 25 noiembrie 6:18 PM

Abonare la google news

Joanne Shenandoah a murit. Celebra cântăreață de muzică nativă americană avea 63 de ani

Joanne Shenandoah s-a stins din viață luni seară. Celebra cântăreață de muzică nativă americană avea 63 de ani.


Joanne Shenandoah a murit din cauza unor probleme cauzate de o sângerare abdominală, în Scottsdale, Arizona. În ciuda eforturilor depuse de medici, aceștia nu au mai putut face nimic ca să-i salveze viața. În ultimii ani, celebra cântăreață s-a confruntat cu probleme de sănătate, după ce a fost diagnosticată cu o infecție bacteriană.

”Vocea deosebită a lui Joanne, tradițiile puternice irocheze, eleganța fără echivoc și grația au făcut din ea un model și o matriarhală muzicală foarte respectată în rândul comunităților native americane, precum și în industria muzicală generală. Și-a încorporat impecabil tradițiile în muzica Folk contemporană și Country”, a transmis The Native American Music Awards & Association.


Joanne Shenandoah a câștigat 14 premii Native American Music Awards, record absolut pentru un artist. În 2006, acesta s-a numărat printre artiștii care au contribuit la „Sacred Ground: A Tribute to Mother Earth”, care a câștigat premiul Grammy pentru cel mai bun album de muzică nativă americană.

Joanne Shenandoah a cântat în fața unor personalități precum Dalai Lama și Nelson Mandela. De asemenea, artista a cântat în locații celebre, precum Casa Albă și Carnegie Hall.

Cancan.ro


Stirile.eu