joi 11 noiembrie 8:00 PM

Abonare la google news

Jaqueline Cristian, norocoasa anului! Cum a ajuns în finala de la Linz profitând atât de retragerea Soranei Cîrstea, cât și a Simonei Halep


Jaqueline Cristian (23 de ani) se poate declara cea mai norocoasă jucătoare de tenis, după ce sportiva din România a ajuns în finala de la Linz profitând de retragerile a două conaționale, Sorana Cîrstea (31 de ani) și Simona Halep (30 de ani).


Jaqueline Cristian (100 WTA) nici măcar nu se aștepta să joace pe tabloul principal de la Linz, după ce a fost învinsă de Lesia Tsurenko (Ucraina) în finala calificărilor, scor 7-5, 4-6, 1-6! Jaqueline a fost acceptată însă pe tablou ca lucky loser, după ce Sorana Cîrstea a suferit o ruptură la mușchiul gambei la antrenament, declarând forfait pentru turneul din seria WTA 250.

Jaqueline Cristian a câștigat trei partide pe tabloul principal, apoi a fost lovită din nou de noroc! Sportiva poreclită „Contesa Dracula” a avansat în finala de la Linz fără să joace, după ce Simona Halep s-a retras înaintea meciului din semifinale, invocând o accidentare la genunchi.

Jaqueline Cristian, norocoasa anului! Cum a ajuns în finala de la Linz, prima a carierei, profitând atât de retragerea Soranei Cîrstea, cât și a Simonei Halep

Jaqueline Cristian și-a asigurat un cec în valoare de 13.224 de euro după ce a ajuns în prima finală WTA a carierei, la Linz! Acest scenariu părea imposibil în momentul în care Cristian pierduse în ultimul tur al calificărilor! Totuși, visul ei de a lupta cu un trofeu WTA pe masă a prins contur după retragerile Soranei Cîrstea și Simonei Halep: „E entuziasmant ceea ce am reușit în această săptămână! Nu mă simt ca o pierzătoare norocoasă (n.r. – lucky loser), ci ca o câștigătoare norocoasă!

După ce am pierdut în calificări, am intrat pe tabloul principal fără presiune și iată-mă aici!”, a spus Jaqueline după ce a eliminat-o în sferturi pe a patra favorită a competiției, Veronika Kudermetova (Rusia, 32 WTA), scor 6-3, 7-6(5). În finala turneului de la Linz, care va avea loc vineri, Jaqueline Cristian se va lupta cu câștigătoarea partidei Alison Riske (SUA, 73 WTA) – Danielle Collins (SUA, 29 WTA).

Prosport.ro