Japonia a înfiinţat Ministerul Singurătăţii şi Izolării, pentru sănătatea mintală a cetățenilor afectați de pandemie

Japonia a înfiinţat Ministerul Singurătăţii şi Izolării care să se ocupe de sănătatea mintală a cetăţenilor, afectată de pandemia cauzată de noul coronavirus, transmite News.ro.

În ultimele luni, numărul de sinucideri a crescut în ţară, iar principalul obiectiv al acestui minister este să soluţioneze problema.

Prim-ministrul Yoshihide Suga l-a numit pe Tetsushi Sakamoto responsabil cu remedierea problemei singurătăţii şi izolării în rândul tinerilor din ţară.

Citeste si:  Comuna Dumbrăvița din Timiș, a cincea oară în carantină. Primar: Nu are nicio logică

„Femeile suferă din cauza izolării mai mult decât bărbaţii şi numărul de sinucideri este în creştere. Sper că veţi identifica problemele şi că veţi promova detaliat măsurile”, i-a spus Suga lui Sakamoto, citează outlookindia.com.

Noul ministru a subliniat: „Sper că voi desfăşura activităţi pentru a preveni singurătatea şi izolarea socială şi pentru a proteja legăturile dintre oameni”.

Citeste si:  Bill Gates avertizează că lumea se va confrunta cu alte două dezastre: „Vor fi mai mulți morți decât în această pandemie“

Sakamoto a discutat într-o conferinţă planurile sale de a organiza un forum de urgenţă până la finalul lunii, la care vor fi invitaţi pentru a discuta cei care i-au ajutat pe oameni să gestioneze problemele de sănătate mintală, în special singurătatea şi izolarea. La aceeaşi întâlnire, la care va fi prezent şi Suga, vor fi discutate şi măsurile de sprijin.

Citeste si:  SURSE Motivele invocate de Ministerul Sănătății condus de Nelu Tătaru pentru respingerea proiectului de OUG care dădea fonduri europene spitalelor pentru reabilitare: sintagma „unități spitalicești” și referința exclusivă la secțiile ATI

sursa: News.ro

sursa foto: Pexels


Sursa: G4Media

 6 total views