23 iulie 9:06 PM

Abonare la google news

Jadon Sancho, speriat de „blestemul” de la Manchester United?! Atacantul a fost prezentat pe „Old Trafford” și a surprins pe toată lumea

Jadon Sancho a părăsit Dortmund pentru a semna cu Manchester United. Se teme acesta de „blestemul” care plutea peste actuala sa echipă? Primele declarații ale fotbalistului după ce a îmbrăcat tricoul diavolilor roșii.

Blestemul numărului 7

Manchester United a reușit un transfer bombă. Jadon Sancho, mijlocașul de 21 de ani, a semnat cu noua sa echipă până în 2026. Mai mult, în contract este stipulat faptul că înțelegerea s-ar putea chiar prelungi cu un an. De când s-au auzit mai multe zvonuri potrivit cărora urmează să părăsească Dortmund pentru a se muta la Manchester, toată lumea se aștepta ca acesta să îmbrace tricoul cu numărul 7. Tricoul cu numărul 7 a fost făcut celebru la Manchester United de David Beckham, apoi de Cristiano Ronașdo și de Edison Cavani în ultimii ani, însă în trecut se credea că este un număr blestemat.

Mai exact, între plecarea lui Cristiano Ronaldo (CR7) și venirea lui Edinson Cavani a fost o perioadă (2009 – 2019) în care orice jucător ajungea să fie diavolul cu numărul 7 avea mare ghinion pe toată perioada contractului.  Prestațiile lor pe teren erau dezamăgitoare. „Blestemații” sunt considerați următorii jucători:

  • Michael Owen – 17 goluri în 52 de partide (2009-2011)
  • Antonio Valencia – 7 gol în 78 de meciuri (2012-2014)
  • Angel Di Maria – 4 goluri în 32 de meciuri (2014-2015)
  • Memphis Depay – 7 goluri în 53 de meciuri (2015-2017)
  • Alexis Sanchez – 5 goluri în 45 de meciuri (2017-2019)

Edinson Cavani a marcat 17 goluri, a avut 6 pase decisive, în 39 de meciuri. Evoluția acestuia i-a determinat pe conducătorii echipei să-i prelungească înțelegerea.

Se teme de „blestemul” de la Manchester United? Ce decizia a luat Jadon Sancho

Se teme Jadon Sancho de „blestemul” despre care se crede că s-a abătut asupra echipei diavolilor roșii după ce Cristiano Ronaldo a părăsit această echipă? Cel mai probabil că nu. Acesta o să îmbrace tricoul cu numărul 25 deoarece Ole Gunnar Solskjaer își dorește să-i lase tricoul cu numărul 7 celui care a reușit să rupă blestemul. Cu alte cuvinte, Edinson Cavani  și-a prelungit înțelegerea și o să-și păstreze și tricoul care l-a consacrat la Manchester United.

Voi fi mereu recunoscător celor de la Dortmund pentru că mi-au acordat oportunitatea de a juca la prima echipă, chiar dacă am știut mereu că într-o zi mă voi întoarce în Anglia. Șansa de a mă alătura lui Manchester United este un vis devenit realitate și abia aștept să joc în Premier League.

Aceasta este o echipă tânără și promițătoare, putem deveni ceva special și să aducem fanilor succesul pe care și-l doresc. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu antrenorul și cu echipa sa, pentru a-mi îmbunătăți jocul”, au fost primele cuvinte ale lui Sancho în tricoul lui United.

Citeste articolul pe PlaySport