Abonare la google news

Italia, calificare cu emoții în sferturi: „Am meritat victoria!”

Italia a devenit cea de-a doua echipă de la acest turneu final al Campionatului European care a pătruns pe tabloul sferturilor de finală după Danemarca. Calificarea „squadrei azzurra” a fost obținută însă cu mari emoții.

Elevii lui Roberto Mancini au avut nevoie de prelungiri pe „Wembley” din Londra pentru a trece de Austria în disputa din optimi. După 90 de minute de joc tabela a rămas neschimbată, trecându-se astfel la cele două reprize de prelungiri. Aici Italia a făcut diferența prin golurile marcate de Federico Chiesa (min. 95) şi Matteo Pessina (min.105), însă a tremurat pentru calificare după golul lui Sasa Kalajdzic (min. 114).

„Am meritat să obţinem această victorie, chiar dacă am luat acel gol în finalul meciului. A trebuit să luăm unul. În prima repriză am fi putut înscrie. În a doua, am suferit fizic, dar în cele din urmă am câştigat şi am meritat. Am câştigat acest meci datorită jucătorilor care au venit de pe bancă, au intrat cu mentalitatea potrivită şi au găsit o modalitate de a rezolva acest meci.  Am ştiut că va fi un joc dificil. Un meci atât de dificil ne poate face bine. Meciurile pot merge prost, dar am pus voinţă. Belgia sau Portugalia în sferturi? Sunt două echipe extraordinare, dificile…”, a declarat Roberto Mancini, selecționerul Italiei la conferința de presă de după meci.

Italia va juca în sferturi, pe 2 iulie, la Munchen, cu învingătoarea partidei din optimi dintre Belgia și Portugalia, meci care va avea loc astăzi de la ora 22:00.

Citeste articolul pe Cancan