Irina Margareta Nistor, cel mai cunoscut critic de film din România, despre experiența ca pacient COVID: “M-a durut tot corpul, fiecare centimetru!”

Irina Margareta Nistor, cel mai cunoscut critic de film din România, a vorbit despre perioada în care a fost infectată cu COVID, una deosebit de dureroasă pentru ea, pe care nu o va uita niciodată.

Irina Margareta Nistor este conștientă că a avut mare noroc că a rămas în viață, dezvăluind că, pe durata carantinei, corpul a durut-o îngrozitor. În cadrul unui interviu, cel mai cunoscut critic de film din România, a ținut să mulțumească echipei de medici care a îngrijit-o, dar și prietenilor care au fost alături de ea.

Citeste si:  Crima care a șocat România. Detalii sinistre din ancheta studenților criminali de la Timișoara

Am avut mare noroc. Doi prieteni au avut grijă de mine. M-am simțit extrem de ocrotită, au trimis acasă medici particulari. De exemplu, mi-au făcut niște prime verificări. În timp ce îmi făceau verificările, m-a sunat o tânără doctoriță. Era o domnișoară care m-a sunat și m-a întrebat dacă mă doare ceva .Și i-am spus că mă doare fiecare centimetru. M-a întrebat dacă fumez. M-a durut tot corpul. M-am dus la medicul de familie, trebuia să fac niște analize. Am așteptat patru ore că să intru să-mi ia sânge. Din fericire nu am îmbolnăvit pe nimeni. Și tot din fericire, nu am făcut pneumonie”, a spus Irina Margareta Nistor, la “Marius Tucă Show”.

Citeste si:  Experții au decis: iPhone 12 este cel mai bun telefon al anului 2020

972 pacienți infectați cu COVID-19 sunt internați la ATI

Până astăzi, 22 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 781.329 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 725.526 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.634 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citeste si:  Războiul din industria „fără fum” a ajuns în România: producătorul de țigarete BAT a dat în judecată competitorul Philip Morris pentru încălcarea brevetelor

Până astăzi, 19.894 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 21.02.2021 (10:00) – 22.02.2021 (10:00) au fost raportate 47 de decese (31 bărbați și 16 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.461. Dintre acestea, 972 sunt internate la ATI.

Sursa: Gandul

 8 total views