Abonare la google news

ÎPS Teodosie are un mesaj pentru tineri, pe care îi sfătuiește să țină post

Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, a făcut, la prima slujbă de la intrarea în Postul Paștelui, un apel către tineri, pe care i-a îndemnat să țină post mai mult și să se apropie și mai mult de Dumnezeu.

ÎPS Teodosie susține că doar prin post și rugăciune tinerii își pot potoli “toate pornirile pătimaşe, lăcomia, zburdălnicia, desfrâul, mânia, iuţimea”. Credincioșii ortodocși au intrat, luni, 15 martie, în Postul Paștelui. Acesta se va încheia pe 1 mai.

Citeste si:  IPS Teodosie, declarație șocantă: „Cine vine la sărbătoare, dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu”

Mulţi se întreabă cine să ţină post: de la copiii de trei ani cu moderaţia cuvenită până la şapte ani, toţi oamenii trebuie să ţină post. Cine trebuie să ţină post mai mult? Tinerii trebuie să ţină post mai mult. Să nu vă miraţi. Pentru că postul ce face? Potoleşte toate pornirile pătimaşe, biruieşte lăcomia, zburdălnicia, desfrâul, mânia, iuţimea. Toate păcatele şi patimile care sunt pentru noi cu adevărat cea mai grea povară pe care o ducem. La aceste păcate noi nu ne putem întâlni cu Dumnezeu”, a spus arhiepiscopul Tomisului, la prima slujbă de la intrarea în Postul Paștelui.

Citeste si:  VIDEO. ÎPS Teodosie, apel pentru păcătoși: „Trebuie să postească mai mult, pentru potolirea desfrâului”

ÎPS Teodosie, mesaj pentru tineri. Ce nu ai voie să faci în postul Paștelui 2021

În calendarul ortodox, Paștele pică pe data de 2 mai. Înainte de Paște, creștinii țin Postul Mare. Postul reprezintă reținerea totală de la anumite alimente și băuturi în scop religios și moral. Mai mult, creștinii trebuie să se rețină de la anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. Pe toată perioada Postului Paștelui nu se fac nunți și botezuri. De asemenea, în Postul Paștelui nu se cântă și nu se dansează, petrecerile fiind considerate nepotrivite. Se spune că de la postul propriu-zis pot fi scutiți copiii, femeile gravide, lăuzele și bolnavii, însă asta nu înseamnă că se pot lipsi de postul spiritual și de rugăciuni.

Citeste si:  ÎPS Teodosie, „lanț” de sfidări la adresa statului: A ținut slujba de Bobotează în interior, fără distanțare și măști - VIDEO

Citeste articolul pe Gandul

 15 total views