17 mai 11:06 PM

Abonare la google news

Ionuț Radu are bagajele făcute de Inter Milano, care îl va trimite la o altă formație din Serie A! Transferul va fi definitiv

Ionuț Radu are bagajele făcute de Inter Milano, care îl va trimite la o altă formație din Serie A! Portarul de 23 de ani nu se va bucura prea mult de titlul obținut în Italia. Deși a reușit să debuteze în acest sezon, internaționalul român va fi, cel mai probabil, monedă de schimb pentru noua campioană. Antonio Conte vrea să-l dea pentru a aduce un alt jucător.

Ionuț Radu are bagajele făcute de Inter Milano, care îl va trimite la o altă formație din Serie A!

N-are noroc și pace! Ionuț Radu are bagajele făcute la Inter Milano, care îl va trimite la o altă formație din Serie A! Goalkeeperul de 23 de ani pare să nu se poată „lipi” de lotul noii campioane a Italiei. Radu este încă din 2013 în curtea lui Inter care l-a trimis să se călească, împrumutându-l succesiv altor echipe. Dar de apărat în meciuri oficiale, n-o mai făcuse din ianuarie 2020, pe când juca la Genoa. Abia în această lună, pe 8 mai, Conte s-a îndurat și l-a trimis în teren, la pauza partidei cu Sampdoria, scor 5-1. Dar Interul era deja campioană, așa că titularul etern, Samir Handanovic (36 de ani) a fost menajat. Și în partida contra Romei, scor 3-1, Radu a jucat, chiar de la început, rămânând între buturi pe toată perioada partidei.

Eu am fost mereu pregătit. Sunt de mult timp aici și sper să am ocazia să joc mai mult. Așa că nu a fost un an rău. Așteptam de mult timp acest moment. M-am pregătit întotdeauna să intru. Sunt mândru de scudetto, am crescut la Inter, sper că vor veni și alte oportunități. Despre Scudetto, eram acasă și mă uitam la Atalanta, am fost fericit când Consigli a salvat penalty-ul lui Muriel. Datorită lui Handanovic și Padelli mă simt mai bun, am luat ceva din agresivitatea lor psihologică. M-au ajutat foarte mult să fiu la acest nivel. Mulțumesc și preparatorilor”, a spus Ionuț Radu, după debutul său oficial la Inter.

Ionuț Radu are bagajele făcute de Inter Milano, care îl va trimite la o altă formație din Serie A! Transferul va fi definitivIonuț Radu are bagajele făcute de Inter Milano, care îl va ceda la Verona în schimbul fundașului Federico Dimarco/Sursa foto: onefootball.com

Transferul va fi definitiv

Dar Conte n-are de gând să-l păstreze pe Radu și în sezonul viitor. iar de data aceasta, se pare că nu va mai fi vorba de un împrumut, ci de o vânzare de-a dreptul. Conform ediției tipărite a ziarului Gazzetta dello Sport, citată de site-ul onefootball.com., Inter dorește să-l readucă în echipă pe fundașul stânga Federico Dimarco. Acesta aparține tot de clubul din Milano, dar a fost împrumutat la Hellas Verona în iarna 2020. El a reușit 5 goluri și 5 pase decisive pentru echipa din orașul lui Romeo și al Julietei.

Fotbalistul de 23 de ani a crescut la Inter, dar a fost, la rândul său, împrumutat succesiv la mai multe formații. Acum, Conte îl consideră suficient de copt pentru a-l aduce în lotul noii campioane. Totuși, Verona are opțiunea de a-l cumpăra definitiv pe Dimarco, pentru suma de 6,5 milioane de euro. Conducerea Interului, pe de altă parte, speră să ajungă la o înțelegere. Iar Ionuț Radu e parte a acestei înțelegeri. Asta și pentru că actualul portar de la Verona, Marco Silvestri (30 de ani) e dorit de alte grupări italiene.

Iar românul ar putea fi soluția perfectă pentru un compromis favorabil ambelor echipe. Numele lui Radu a mai fost menționat și într-o altă posibilă „tranzacție” legată de aducerea la Inter a lui Rodrigo de Paul de la Udinese. Mijlocașul argentinian este unul dintre fotbaliștii preferați ai tehnicianului Antonio Conte. Ionuț Radu are, însă, satisfacția că se regăsește pe lista preliminară a stranierilor convocați de Mirel Rădoi pentru amicalele naționalei contra Georgiei și Angliei.

 

Citeste articolul pe PlaySport