28 septembrie 1:12 PM

Abonare la google news

Ionuț Moșteanu, USR PLUS: Vom cere în Biroul Permanent de azi să supunem moțiunea noastră la vot/ Despre noua sesizare făcută de DLAF la DNA împotriva lui Barna: Nu ni se moaie genunchii

Liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a declarat, marți, că partidul său va cere azi în ședința conducerii Parlamentului să supună la vot moțiunea depusă împreună cu AUR.

”O să cerem în Biroul Permanent de azi să supunem moțiunea noastră la vot. În ce privește moțiunea PSD, vom avea o ședință la 14 și vom avea o poziție”, a mai spus Moșteanu. Pe de altă parte, el a sugerat că noua sesizare făcută de DLAF la DNA împotriva lui Dan Barna ar avea legătură cu moțiunea de cenzură. ”Nu ni se moaie genunchii, USR PLUS merge înainte, Florin Cîțu va pleca de la Palatul Victoria”, a declarat Moșteanu

Cele mai relevante declarații

  • Moțiunea noastră trebuie să meargă înainte. Vom cere să meargă la vot cât mai repede. Mai mult legat de moțiunea PSD vă spun după discuția din Biroul Național de azi.
  • Mă aștept să tergiverseze, să așteptăm motivare, nu lipsa de creativitate în ține în loc, ci reaua intenție. L-au protejat trei săptămâni pe Florin Cîțu. CCR spune azi că moțiunea noastră trebuia să meargă la vot. PSD și PNL au făcut o echipă bună să-l susțină pe Cîțu până la Congres. Zilele lui Florin Cîțu sunt numărate, fie că e moțiunea noastră, fie a PSD.
  • Trebuie votată prima moțiune care ajunge la vot. Fiecare zi cu Cîțu la Palatul Victoria e o zi pierdută pentru România.
  • Nu am nici o informație, constat că DLAF-ul care e în subordinea lui Florin Cîțu păstrează câte o investigație ca să genereze o știre cu Dan Barna la DNA. Nu ni se moaie genunchii, USR PLUS merge înainte, Florin Cîțu va pleca de la Palatul Victoria.
  • Evident că e o coincidență stranie că apare brusc această trimitere de la DLAF către DNA când urmează să vină la vot o moțiune împotriva guvernului.

Context

Departamentul de Luptă Antifraudă anunță, într-un răspuns la o solicitare Mediafax, că a sesizat DNA cu privire la proiectul ”Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural”, care are ca beneficiar SC Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, care i-a aparținut lui Dan Barna și soției sale, Olga Totolici. Potrivit răspunsului citat, ”în urma verificărilor au rezultat indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală”.

Barna a fost vizat de verificările DLAF în trei proiecte cu fonduri europene. Este vorba de proiectele de incluziune socială cu bani europeni, „SES-am deschide-te”, „Punţi Comunitare” şi „Biblioteca Bunelor Practici. Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural”, în care a fost implicată şi firma Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare a lui Dan Barna, după cum nota în octombrie 2019 riseproject.ro, citând un răspuns al DLAF la o solicitare de presă.


Citeste articolul pe G4Media