duminică 5 septembrie 11:00 AM

Abonare la google news

Ion Țiriac, achiziție de milioane de euro! Ultimul moft al fostului tenismen


Presa din Spania a luat foc după ce a aflat câți bani a dat Ion Țiriac pentru o mașină. Miliardarul român nu a ezitat deloc atunci când a văzut această bijuterie pe patru roți. Fostul jucător de tenis este cunoscut ca fiind un mare iubitor de mașini, drept dovadă că deține și una dintre cele mai impresionante expoziții de autovehicule din Europa.


Ion Țiriac a scos din buzunar aproape 3 milioane de euro

Pe lângă tenis, Ion Țiriac este extrem de pasionat și de mașini. Afaceristul nici nu știe exact câte deține, însă nu se poate abține atunci când vede ceva care îi place. Potrivit autobild.es, Țiriac a pus ochii la Salonul Auto de la Munchen pe un Mercedes-AMG ONE. Hypercar-ul de la Mercedes l-a făcut pe fostul tenismen să scoată din buzunar 2,75 milioane de euro.

Mașina de lux este fabricată doar în 275 de exemplare, iar la conceperea modelului s-a implicat șu Lewis Hamilton. Acest hypercar hybrid are un motor de 1,5 litri, benzină. Cei 1.006 de cai putere au în spate cinci motoare electrice.

Pe lângă Ion Țiriac, modelul Mercedes-AMG ONE mai este deținut și de: Manny Khoshbin, Mark Whalberg, David Coulthard sau Nico Rosberg.

Colecția miliardarului conține mașini fabricate începând cu anul 1899

Ion Țiriac și-a inaugurat galeria cu mașini în luna noiembrie a anului 2013. „Țiriac Collection” are o suprafață de aproximativ 4.300 mp, suprafață pe care regăsim modelele celor mai importanți producători auto precum Mercedes-Benz, Rolls-Royce, Jaguar, Cadillac, Ferrari, Aston Martin, Maserati, Ford, Chevrolet, Harley Davidson și Indian Scout.

Galeria aflată vizavi de aeroportul Henri Coandă din Otopeni este singura colecție actuală din lume care deține toate cele 7 modele Rolls Royce Phantom ale seriei I-VII, inclusiv 2 unități din seria a IV-a, cea mai exclusivistă generație Rolls Royce construită vreodată.

Din pasiune pentru mașini, am colecționat vehicule fabricate începând cu anii 1899. Am acum bucuria de a împărtăși această pasiune cu vizitatorii galeriei. O parte din istoria evoluției auto se regăsește în această colecție”, a declarat domnul Ion Țiriac la evenimentul de lansare din 2013.

Primul automobil cumpărat de Ion Țiriac a fost o Skoda Octavia

Primul automobil a fost achiziționat de fostul mare jucător de tenis în timpul studenției. O Skoda cu care a avut peripeții încă din prima zi.

„O Skoda Octavia. Chiar în ziua în care mi-am cumpărat-o, poarta Institutului de Cultură și Educație Fizică, actualul ANEFS, s-a închis exact peste portiera mea din dreapta. Omul de la intrare m-a salutat și a uitat de poartă. N-am putut să mă sinucid, dar am fost pe aproape. Înainte avusesem o motocicletă. Asta se întâmpla pe la începutul anilor ’60”, a spus Ion Ţiriac, potrivit prosport.ro.

Playsport.ro