vineri 22 octombrie 12:12 PM

Abonare la google news

Iohannis: Criza politică trebuie să se termine. Unii au vrut să arate cât de importanți sunt, dar au arătat cât sunt de neimportanți

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, înaintea participării la reuniunea Consiliului European, că trebuie să se termine criza politică o dată cu învestirea unui nou guvern. Președintele spune că este nevoie de reforme în justiție, administrație, pensii și salarii, reforme pe care vechiul guvern nu a reușit să le pună în aplicare.


„Trebuie să vedem lucrurile așa cum le văd românii. Trebuie să se termine criza politică. Criza a fost făcută de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt, dar au reușit să arate cât de neimportanți sunt. Acum l-am desemnat pe domnul Ciucă să formeze un guvern care să rezolve problemele românilor. Pandemia, criza prețurilor la energie, reformele. Mi-am asumat aceste reforme din 2014 și sunt hotărât să mă implic total. Avem nevoie de o justiție dreaptă corectă. Legile justiției sunt cum erau pe vremea lui Dragnea. Nu putem rămâne așa.  Avem nevoie de reformă în administrație, pensii, salarii publice. Toate aceste lucruri au rămas în nelucrare. Coaliția nu a reușit să rezolve aceste probleme. Zilele trecute au arătat care au fost crizatorii. Cei care trebuiau să facă reforme au produs crize”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

„E un calcul pe care l-am făcut pentru români”

Întrebat despre susținerea guvernului de către PSD, Klaus Iohannis a precizat că „cineva trebuie să guverneze” în timp ce guvernul trebuie aprobat de o majoritate parlamentară. 


„Trebuie să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi. Cineva trebuie să guverneze și cineva să aprobe guvernul printr-o majoritate. E un calcul pe care l-am făcut pentru români. Dacă va fi un guvern pentru un an, doi, vom vedea, dar trebuie cineva să guverneze”, a spus șeful statului.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă a fost propus de PNL la sugestia sa, Klaus Iohannis a răspuns: „Asta cu vehiculatul e cam așa: am luat o decizie, se face un guvern si nenumărați își exprimă opiniile. Este drăguț. Problema practică este formarea Guvernului. Și domnul Ciucă a fost propus de PNL după cum știți.”

Editor : R.K.


Digi24.ro


Stirile.eu