28 septembrie 1:18 PM

Abonare la google news

Inundații în Thailanda – Cel puţin şase morţi şi doi dispăruţi

Cel puţin şase persoane au murit, iar alte două au fost date dispărute în urma inundaţiilor declanşate de furtuna tropicală Dianmu care a afectat aproape jumătate din provinciile Thailandei, au anunţat marţi reprezentanţii autorităţilor pentru gestionarea dezastrelor, relatează agenţia Xinhua.

Ploile torenţiale au provocat inundaţii în 30 de provincii situate în centrul, nordul şi nord-estul Thailandei, afectând peste 70.000 de gospodării, a transmis Departamentul pentru Prevenirea şi Atenuarea Dezastrelor (DDPM) într-un comunicat.
Situaţia din şapte provincii s-a îmbunătăţit, însă rămâne gravă în celelalte 23 de provincii afectate de inundaţii, a precizat DDPM.

Precipitaţiile abundente vor continua să afecteze regiunile nordice, centrale şi nord-estice din Thailanda în următoarele trei zile, potrivit prognozelor meteorologice.

DDPM a indicat că va monitoriza în continuare situaţia şi a îndemnat autorităţile locale să ia măsuri în contextul riscului ridicat de alunecări de teren sau de alte dezastre.

Citeste articolul pe Stiripesurse