Abonare la google news

Inteligența artificială, arma secretă a radioterapiei. Reconstituie imagini RMN ale tumorilor în mișcare

  • Inteligența artificială reconstituie imagini RMN ale tumorilor în mișcare
  • Inteligența artificială poate reproduce imagini RMN 4D de înaltă calitate în doar 28 de secunde

Radioterapia are o nouă armă secretă, inteligența artificială, care reconstituie imagini RMN ale evoluției tumorilor, în doar câteva secunde.

Programul este numit Dracula, un acronim pentru „rețea neuronală convecțională radială profundă”. Poate reproduce imagini RMN 4D de înaltă calitate în câteva secunde. Mai exact 28, față de un interval de câteva ore, cât le ia aparatelor din prezent.

Întreg procesul se numește radioterapie cu rezonanță magnetică și permite adaptarea corespunzătoare a tratamentului cu radioterapie pentru a îmbunătăți rezultatele pacientului.

Ce spun specialiștii despre această inovație?

Un expert în imagistică a declarat că folosirea unui program cu inteligență artificială pentru reconstituirea rapidă a imaginilor RMN 4D ale anatomiei unui pacient bolnav de cancer permite determinarea cu exactitate a locației tumorilor și caracterizează mișcarea lor chiar înainte de tratamentul cu radioterapie.

Asta înseamnă că se poate crește chiar și doza de radiații care vizează tumorile și nu afectează organele sănătoase din jurul acesteia.

Practic este foarte util pentru cancerele în care este dificilă evitarea organelor sănătoase, spre exemplu cel pancreatic, care limitează mult administrarea de doze mari de radiații către tumoare.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!

Citeste articolul pe AlephNews