Abonare la google news

Înotătorii americanii Lilly King şi Ryan Murphy îşi vor apăra titlurile olimpice la Tokyo

Înotătorii americani Lilly King şi Ryan Murphy îşi vor apăra titlurile de campioni olimpici la Jocurile de la Tokyo (23 iulie – 8 august), după ce au câştigat probele la care au luat parte marţi, la Omaha (Nebraska), în cadrul selecţiilor olimpice ale Statelor Unite, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Murphy, câştigătorul aurului la JO 2016 de la Rio, a atins primul peretele bazinului la 100 m spate, în 52 sec 33/100, reuşind să-l devanseze pe Hunter Armstrong.

De menţionat că reprezentanţi Statelor Unite au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la ultimele şase ediţii ale Jocurilor Olimpice în proba de 100 spate masculin.

Citește și: Contra-informațiile militare MOBILIZATE în cazul ASASINATULUI din Vest

Lilly King, dublă medaliată cu aur la Rio, a câştigat cursa feminină de 100 m bras, cu timpul de 1 min 04 sec 79/100, în faţa tinerei Lydia Jacoby (17 ani), care ar putea deveni prima înotătoare din Alaska inclusă în echipa olimpică a SUA.

Regan Smith a încercat să-şi recupereze recordul mondial la 100 m spate feminin, de care a fost deposedată la sfârşitul săptămânii trecute de Kaylee McKeown, cronometrată în 57 sec 45/100 cu ocazia selecţiilor australiene. Americanca s-a impus în cursa de marţi, cu un timp mai slab însă, 58 sec 35/100, dar va avea ocazia să se revanşeze în faţa australiencei la Jocurile de la Tokyo, unde o va avea ca adversară în lupta pentru aur.

Kieran Smith, câştigător la 400 m liber masculin duminică, a fost cel mai rapid şi la 200 m, fiind cronometrat în 1 min 45 sec 29/100, timp cu care l-a devansat pe Townley Haas.

Katie Ledecky, care şi-a asigurat biletul pentru Tokyo cu o victorie la 400 m liber, luni, s-a întors în piscină pentru semifinalele de la 200 m liber, reuşind cel mai bun timp: 1 min 55 sec 83/100.

Cvintupla campioană olimpică va avea o zi de miercuri agitată, în care va încerca să se califice atât la 200 m cât şi la 1.500 m liber, probe ale căror finale vor avea loc la doar o oră distanţă una de cealaltă.

Citeste articolul pe Stiripesurse