Abonare la google news

Inițiativa legislativă pentru modificarea Legii grădinilor zoologice a fost retrasă de inițiatorii PNL

Deputaţii liberali Calotă Florică Ică şi Maria Stoian au decis retragerea iniţiativei legislative pentru modificarea şi completarea Legii grădinilor zoologice şi acvariilor publice nr.191/2002, ţinând cont de dezbaterile publice pe care aceasta le-a generat.

Potrivit unui comunicat remis, sâmbătă, de PNL Teleorman, vor urma consultări, pe această temă, şi cu reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale care militează pentru protecţia animalelor, pentru a identifica cea mai bună soluţie privind inclusiv suprapopularea acestor spaţii cu anumite specii de animale.

Citeste si:  O nouă inițiativă pentru amânarea suspendării permisului la Senat

„Ţinând cont de dezbaterile publice generate de iniţiativa legislativă, am hotărât retragerea acesteia din procedura legislativă, printr-o solicitare pe care am înregistrat-o în cursul zilei de ieri la Parlament. În perioada următoare, vom organiza consultări pe această temă şi cu reprezentanţii ONG-urilor care militează pentru protecţia animalelor, astfel încât împreună să găsim soluţia optimă şi oportună, înainte ca proiectul să fie supus dezbaterii şi adoptării în Parlament. Astfel, dorim să identificăm cea mai bună soluţie pentru situaţia suprapopulării grădinilor zoologice cu anumite specii de animale, situaţie care determină în multe cazuri supraaglomerarea ţarcurilor cu unele specii de animale sălbatice şi cazarea acestora în condiţii improprii”, au precizat cei doi deputaţi.

Citeste si:  Joe Biden, primul pas înapoi în contextul majorității fragile din Congres: Neera Tanden este retrasă de la conducerea bugetului Casei Albe

sursa: Agerpres.ro


Citeste articolul pe G4Media