Industria aeriană pregătește o aplicație care ar permite călătorii fără carantină

Aplicația este dezvoltată de IATA, asociație comercială globală la care sunt membre 290 de companii aeriene. Aceasta   sperăcă aplicația mobilă gratuită va fi cheia pentru redeschiderea frontierelor și pentru ca oamenii să zboare din nou, fără a fi nevoie de carantină.

Cum funcționează Travel Pass

Aplicația Travel Pass funcționează în patru moduri.

În primul rând, există un registru global al cerințelor de sănătate, astfel încât pasagerii să poată verifica ce este necesar pentru a intra în destinațiile pe care speră să le viziteze.

Citeste si:  Austria impune noi reguli de călătorie. Românii care vor să intre pe teritoriul țării trebuie să stea în carantină timp de 10 zile

După aceea, călătorii pot verifica registrul global al centrelor de testare și vaccinare, astfel încât să se poată programa înainte de plecare.

Laboratoarele și centrele de testare autorizate pot trimite în siguranță certificatele de testare și vaccinare către pasageri prin intermediul aplicației.

Și, în cele din urmă, călătorii își pot gestiona identitatea digitală pentru călătorii fără contact: crearea unei versiuni digitale a pașaportului lor pe telefon, primirea și partajarea certificatelor de testare sau vaccinare Covid-19 și gestionarea altor documente de călătorie.

Citeste si:  „Bătaie” pe autospeciala cu scară din Cernavodă! „Noi avem două reactoare nucleare și patru poduri...”

IATA acceptă pasageri nevaccinați 

Noua platformă digitală este o modernizare a sistemului existent de teste și certificate de vaccin tipărite. „Guvernele decid cerințele de călătorie; companiile aeriene și pasagerii trebuie să se conformeze”, spune IATA pe site-ul său, subliniind că nu obligă pasagerii să fie vaccinați pentru a călători.

IATA Travel Pass va fi gratuit pentru descărcare și utilizare, iar lansarea pe platformele iOS și Android este programată pentru sfârșitul lunii martie, anunță CNN.

Citeste si:  Gigi Becali și-a luat o turmă formată din sute de oi și se pregătește să se retragă definitiv! Planul patronului lui FCSB

Sursa: RFI

 3 total views