Abonare la google news

Indonezia amână începerea imunizării cu vaccinul de la AstraZeneca

Indonezia amână începerea imunizării cu vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca, în aşteptarea unei decizii a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, după semnalarea unor posibile efecte secundare, a anunţat luni ministrul sănătăţii, informează AFP şi Reuters.

‘Pentru a fi prudenţi, autoritatea de reglementare în domeniul sănătăţii amână utilizarea AstraZeneca, în aşteptarea unei confirmări din partea OMS’, a declarat ministrul Budi Gunadi Sadikin, într-o audiere la parlament.

Citeste si:  Germania face presiuni pentru a începe campania de vaccinare împotriva Covid încă din acest an

Indonezia, a patra cea mai populată ţară din lume, a primit 1,1 milioane de doze de vaccin AstraZeneca în martie, prin mecanismul COVAX, şi aşteaptă încă 10 milioane în aprilie.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford este unul din cele mai ieftine de pe piaţă, fiind, din acest motiv, crucial pentru garantarea accesului ţărilor sărace la vaccinare.

Citeste si:  Ministerul Educației anunță câte grădinițe rămân deschise în țară pe perioada vacanței de primăvară

Indonezia a început campania de imunizare în ianuarie, propunându-şi să vaccineze în termen de un an peste 181 milioane de persoane dintr-o populaţie totală de circa 270 milioane. Până acum a fost utilizat doar vaccinul chinezesc Sinovac.

Indonezia a raportat peste 1,4 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus şi aproape 39.000 de decese, însă bilanţul real al epidemiei ar putea fi mai grav.

Citeste si:  AstraZeneca nu a găsit nicio dovadă legată de riscul crescut de tromboză la persoanele vaccinate cu serul său împotriva Covid

Sursa: Agerpres


Citeste articolul pe G4Media

 13 total views