Abonare la google news

India a comandat 300 de milioane de doze de vaccin anti-Covid neaprobat. Serul încă se află în faza a treia a testărilor clinice

vaccinare India Sursa foto: Profimedia

  • India a comandat 300 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus neaprobat.
  • Serul se află în continuare în faza a treia a testărilor clinice.
  • Vaccinul este dezvoltat de firma indiană Biological E.

India a comandat 300 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus neaprobat, în vreme ce se luptă cu al doilea val pandemic.

Vaccinul al cărui nume nu a fost încă stabilit este dezvolatat de firma indiană Biological E și care, în prezent, se află în faza a treia a testărilor clinice, dar cu „rezultate promițătoare”, a declarat guvernul federal într-un comunicat, potrivit BBC.

Deși nu a primit nici măcar apropbarea de urgență a acestui vaccin, India a plătit suma de 206 de milioane de dolari pentru cele 300 de doze.

Sub 10% din populația Indiei a primit cel puțin o doză de vaccin

India a administrat până acum puțin peste 220 de milioane de vaccinuri, deși o mare parte din populația sa de 1,4 miliarde este acum eligibilă pentru vaccin.

Mai puțin de 10% din populația Indiei a primit cel puțin o doză de vaccin, în mare parte din cauza lipsei severe de doze. Deși a înregistrat o ușoare scădere privind numărul inficetărilor SARS-CoV-2, India raportează zilnic peste 100.000 de cazuri. Până acum, a înregistrat peste 340.000 de decese cauzate de virus, dar experții spun că numărul este subestimat.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews