duminică 21 noiembrie 10:16 AM

Abonare la google news

Incredibil! Câte clase are Cristiano Ronaldo. Nu i-a plăcut deloc școala

Cristiano Ronaldo este considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile. Ajuns la aproape 37 de ani, starul portughez a clădit un imperiu numit CR7, însă nu școala i-a deschis ochii în privința afacerilor.


Cristiano Ronaldo, premiant la fotbal, repetent la școală

Cristiano Ronaldo s-a născut în Insula Madeira, pe 5 februarie 1985. Acolo a început școala elementară, una pe care nu a îndrăgit-o deloc, fiindcă era mult mai preocupat să bată mingea toată ziua. La 12 ani s-a mutat la Lisabona, după ce a trecut o probă de joc la puștii lui Sporting, și a fost repartizat într-o clasă potrivită vârstei sale.

Doi ani mai târziu, împreună cu mama sa, decidea că vrea să se concentreze exclusiv pe fotbal și abandona definitiv școala. Așadar, Cristiano Ronaldo are, potrivit învățământului din România, doar opt clase. Despărțirea de școală a fost una neobișnuită. Cristiano a aruncat cu un scaun după un profesor, pentru că acesta râdea de accentul lui de Madeira, și a fost exmatriculat.


Promovat de Loți Boloni, la 16 ani

Dacă în alte cazuri abandonul școlar aduce mai târziu necazuri, lui Cristiano Ronaldo i-a prins bine. La doar 16 ani, antrenorul de la echipa de seniori a lui Spoting, românul Ladislau Boloni, îi oferea debutul în prima echipă. Una care îl avea printre atacanți și pe Marius Niculae. Două săptămâni mai târziu, Ronaldo înscria primul său gol în campionatul de seniori al Portugaliei.

Casetele video cu prestațiile sale au ajuns repede în birourile marilor cluburi. Liverpool, Barcelona și Arsenal l-au avut în vedere pentru în transfer în vara anului viitor. Arsene Wenger, pe atunci managerul „tunarilor” l-a și avut la câteva antrenamente, în noiembrie 2002.

Cerut de vestiarul lui United

Transferul s-a făcut în vara lui 2003, dar la niciuna dintre cele trei pretendente. Sporting și-a inaugurat noul stadion, Jose Alvalade, în august, cu un amical de gală împotriva lui Manchester United. Puștiul portughez le-a năucit pe supervedetele lui Ferguson, iar legenda spune că „greii” vestiarului, Keane, Scholes și Giggs, i-au cerut managerului scoțian să nu părăsească Lisabona fără Cristiano Ronaldo.

United a plătit o sumă importantă la acea vreme, aproximativ 15 milioane de euro, pentru Cristiano, dar investiția a fost răsplătită cu vârf și îndesat. În șase ani pe Old Trafford, Ronaldo a câștigat trei titluri în Premier League, o Cupă a Angliei, Liga Campionilor și primul său Balon de Aur, venit în 2008. A urmat era galactică de la Real Madrid și apoi revenireala Manchester, iar povestea portughezului continuă încă.

Școala vieții, plus ajutorul fratelui Hugo

În privința lipsei de educație, Ronaldo a avut intuiția să-și dea seama că poate fi un handicap, așa că a acceptat tot ajutorul lui Sir Alex Ferguson. Care i-a angajat profesor de engleză, dar și alți specialiști, de comunicare, care să îl învețe să se descurce în spațiul public.

În privința afacerilor sale, care se apropie astăzi de un miliard de euro, Ronaldo a procedat simplu. L-a obligat pe fratele său mai mare Hugo să renunțe la consumul de alcool, care le ucisese tatăl cu ani în urmă, și l-a desemnat responsabil de toate business-urile sale.

Frații Ronaldo au angajat specialiști de top acolo unde a fost nevoie și, cu ochiul vigilent al lui Hugo, totul a mers ca pe roate, iar banii au început să curgă mai mult decât din salariul exorbitant al lui Cristiano.

Playsport.ro


Stirile.eu