joi 28 octombrie 6:29 PM

Abonare la google news

Încrederea rușilor în Putin și în partidul de guvernământ a crescut (sondaj)

Încrederea în președintele rus Vladimir Putin și în Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului Rusiei, sunt în creștere, arată datele unui sondaj publicat joi de institutul independent Levada, potrivit The Moscow Times.


Vladimir Putin are o rată de aprobare de 67% în rândul rușilor, în ciuda numărului record de infectări și de decese înregistrate din cauza COVID. Putin a impus un lockdown parțial la nivel național, care va dura de pe 30 octombrie până pe 7 noiembrie, în încercarea de a încetini răspândirea virusului, după ce a lăsat decizia luării de măsuri la nivelul autorităților regionale. 

Rata de aprobare a președintelui este în creștere, de la 64% în septembrie și 61% în august, potrivit datelor Levada.


În ciuda creșterii, încrederea în Putin nu a ajuns încă la maximele atinse după anexarea Crimeii în 2014. Reforma pensiilor și scăderea nivelului de trai au alimentat nemulțumirea publică. 

Și Duma de Stat a înregistrat o ușoară creștere a cotei de încredere în rândul populației, la fel ca și partidul de guvernământ, Rusia Unită, a cărui rată a ajuns la 29%, de la 26% în iulie.

Rezultatele vin după alegerile parlamentare pentru Duma de Stat de luna trecută, câștigate categoric de Rusia Unită, pe fondul acuzațiilor de fraudă electorală și blocare a candidaților opoziției.

Potrivit sondajului, 48% dintre ruși sunt de părere că țara lor se îndreaptă în direcția bună, iar 43% cred că țara se îndreaptă într-o direcție greșită.

Un alt sondaj publicat de Levada săptămâna trecută arată că aproape jumătate dintre ruși au declarat că nu susțin valorile democratice.

Editor : B.P.


Digi24.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !