joi 29 iulie 2:00 PM

Abonare la google news

Începe vaccinarea copiilor de peste 12 ani în România! Peste 111 mii de doze Moderna ajung în țară

Cu puțin peste o lună până la deschiderea noului an școlar va începe vaccinarea copiilor de peste 12 ani în România! Pentru a se pregăti de acest eveniment, autoritățile din țara noastră au luat măsurile necesare, astfel că o nouă tranșă de peste 111.600 de doze de vaccin de la compania Moderna va sosi în România.


Dozele vor fi depozitate la Compania Națională „Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Până în prezent, 1.705.200 de doze Moderna au fost recepționate, iar 726.395 au fost utilizate pentru imunizarea populației.

2 august, data de la care se vor putea vaccina copiii cu vârsta peste 12 ani

Âncepând cu data de 2 august, se vor putea vaccina cu Moderna și copiii începând cu vârsta de 12 ani.


Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți că, începând cu data de 2 august 2021, va începe administrarea vaccinului la tinerii de peste 12 ani. Aceștia vor fi vaccinați cu vaccinul produs de Moderna.

Din data de 2 august în România se va putea vaccina de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12-17. În aceste zile se optimizează platforma națională de programare, care să permită începând cu 1 august programarea celor care doresc”, spune Valeriu Gheorghiță.

Sursa foto: Pexels.com

Cancan.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !