Abonare la google news

Începe pregătirea autostrăzii A3 Ploiești-Brașov / Cătălin Drulă: Pe sectoarele critice, unde traficul este infernal, am cerut proiectantului ca documentația să fie livrată în avans

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat joi că a „dat ordinul”de începere a pregătirii tehnice a autostrăzii A3 Ploiești-Brașov, în prima întâlnire oficială cu proiectantul, la sediul CNAIR.

„Această autostradă trebuie pregătită fără cusur din punct de vedere al documentației tehnice și studiilor de teren. Nu ne mai permitem întârzieri. Ne dorim soluții moderne, cu tuneluri (Bușteni+Sinaia), soluții prietenoase cu turismul și mediul”, a declarat ministrul într-o postare pe Facebook.

Citeste si:  Biletul Zilei » 100% fotbal!

Cătălin Drulă a explicat că una dintre primele etape este pregătirea studiilor de trafic: modelarea traficului, a fluxurilor de circulație, prognoza de trafic și finalizarea acestui capitol.

„În paralel se desfășoară studiul alternativelor de traseu cu schițe, sisteme rutiere proiectate, scurgerea apelor și identificarea constrângerilor de pe fiecare opțiune. După o etapă de consultare publică se aprobă traseul final”, a spus Drulă.

Citeste si:  GÂNDUL LIVE. Raluca Turcan: „Am epuizat majorarea alocațiilor la începutul acestui an”

Ministrul a precizat că, pe sectoarele critice, „unde – știm cu toții – traficul este infernal (centurile de la Comarnic și Bușteni) și pe Ploiești – Comarnic”, a cerut proiectantului din nou ca documentația să fie livrată în avans.

„Trebuie să începem lucrul efectiv cu utilaje în teren cât mai repede pe această autostradă”, a mai spus Cătălin Drulă.

Citeste si:  Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, despre finalizarea autostrăzii de pe Valea Prahovei, până în 2030: „E posibil. Mi-aș dori să se întâmple asta”

Sursa foto: Cătălin Drulă / Facebook


Citeste articolul pe G4Media

 46 total views