Abonare la google news

Începe decăderea lui Joe Biden? Primul semnal că popularitatea lui este în scădere: discursul din Congres a avut cea mai mică audiență din 1993

Primul discurs al preşedintelui american Joe Biden în Congresul reunit a atras, miercuri seară, o audienţă mai scăzută decât cele ale predecesorilor lui recenţi, scrie The Hollywood Reporter, informează News.ro.

Discursul lui Biden a fost urmărit de 23,44 milioane de telespectatori pe primele patru cele mai mari reţele de transmisiune şi cele mai mari trei posturi de ştiri – CNN, Fox şi MSNBC.

Citeste si:  După 5 zile de scădere, numărul pacienților de la ATI din Franța a început să crească

Transmisiunile pe alte nouă posturi (CNBC, CNNe, Fox Business, Newsmax, NewsNation, Newsy, PBS, Telemundo şi Univision) a făcut ca totalul să ajungă la 26,94 de milioane de telespectatori, potrivit Nielsen.

Cifrele sunt mult mai mici faţă de cele înregistrate de discursurile susţinute de ultimii patru preşedinţi la început de mandat.

Începând cu 1993, cea mai scăzută audienţă a discursului unui preşedinte în faţa Congresului a fost de 39,79 de milioane, pentru George W. Bush, în 2001. Primul discurs al lui Bill Clinton a înregistrat, în 1993, cea mai mare audienţă, de 66,9 milioane de telespectatori, cel al lui Barack Obama a fost urmărit în 2009 de 52,37 de milioane, iar cel al lui Donald Trump, de 47,74 de milioane.

Citeste si:  Curs valutar BNR vineri, 5 februarie 2021. Euro este în urcare, iar dolarul, în scădere

Răspunsul republicanilor la discursul lui Biden a fost urmărit de 16,39 de milioane de telespectatori la ABC, CBS şi NBC.

Citeste articolul pe Stiripesurse