Abonare la google news

Încep înscrierile pentru Evaluarea Naţională 2021. Calendarul examenelor pentru absolvenții clasei a VIII-a

De luni, absolvenții clasei a VIII-a pot începe să se înscrie la Evaluarea Națională. Perioada înscrierilor se va încheia pe 11 iunie.

Potrivit calendarului întocmit de Ministerul Educaței, dosarele se pot depune în termen de 5 zile.

Prima probă a testării, cea la Limba şi Literatura Română, este programată pe 22 iunie.

Absolvenții clasei a VIII-a din seria curentă vor fi înscriși automat de școală

Candidații din seria curentă nu trebuie să completeze nicio cerere pentru a fi înscriși la examen, a explicat secretarul de stat  din Ministerul Educației, Maria Manea pentru Edupedu.ro.

În schimb, absolvenții din anii precedenți trebuie să se prezinte la secretariatul unităților de învățământ cu o serie de acte. Este vorba despre certificat de naştere şi, după caz, de căsătorie, un act de identitate, foaia matricolă, adeverinţă din care să reiasă anul absolvirii şi faptul că nu a participat la examenele naţionale.

”Pentru candidaţii din seriile anterioare, în situaţia schimbării domiciliului în altă localitate, menţionată ca atare în buletinul/cartea de identitate a candidatului sau a părintelui/tutorelui acestuia, candidaţii se pot înscrie pentru a susţine Evaluarea Naţională la o unitate de învăţământ, stabilită de comisia judeţeană din judeţul în care se află noul domiciliu al candidatului. În afara acestei situaţii, înscrierea în alt judeţ este permisă numai cu aprobarea Comisiei Naţionale, în urma unei cereri motivate şi însoţite de documente doveditoare, transmise la Direcţia Generală Educaţie şi Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii”, se menționează în metodologia de organizare a Evaluării Naționale.

Ce se întâmplă cu elevii care se îmbolnăvesc și nu pot susține Evaluarea în prima etapă

În cazul în care un elev se îmbolnăvește și nu se poate prezenta la prima etapă a Evaluării Naționale, cererile de înscriere vor fi valabile și pentru o etapa specială, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

“Este vorba de o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională. Atâta vreme cât elevii de clasa a XII-a care nu se vor putea prezenta, din motive medicale, în sesiunea normală de Bacalaureat au în acest an şi o doua şansă în cea de-a doua sesiune din toamnă, este normal să fii preocupat de dreptul elevilor de clasa a VIII-a care vor să susţină examenul de Evaluarea Naţională, dar care, din păcate, nu se vor putea prezenta în sesiunea normală. Deci pentru a asigura şi celor de clasa a VIII-a dreptul la o sesiune suplimentară, am organizat acea sesiune suplimentară”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Calendar Evaluare Națională 2021

– 07 – 11 iunie 2021- Înscrierea la evaluarea națională;

– 11 iunie 2021- Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a;

– 22 iunie 2021- Limba și literatura română – probă scrisă;

– 24 iunie 2021- Matematica – probă scrisă;

– 25 iunie 2021- Limba și literatura maternă – probă scrisă;

– 29 iunie 2021- Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00);

– 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) Depunerea contestațiilor;

– 30 iunie – 4 iulie 2021- Soluționarea contestațiilor;

– 4 iulie 2021- Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Citeste articolul pe Gandul