Abonare la google news

Incendiul din Constanța: Autoscara ISU Dobrogea a fost stricată în urma reviziei făcute greșit în Oradea, de o societate neagreată de producător, dar apropiată de IGSU (surse)

Autoscara ISU Dobrogea, defectă în timpul incendiului din Constanța din 16 februarie, a fost stricată în urma unei revizii tehnice făcute greșit în Oradea, la sfârșitul lui februarie 2019, de o societate neagreată de producător, dar apropiată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, au declarat pentru Info Sud-Est și Constanța TV surse din cadrul instituției.

ISU Dobrogea a confirmat că instituția a constatat defectarea autoscării la sfârșitul lunii mai 2019, iar martorul de bord indica o defecțiune a nivelului de ulei hidraulic, dar nu a răspuns altor întrebări motivând că există o anchetă penală în desfășurare.

Persoana responsabilă cu logistica în cadrul ISU Dobrogea și care a avut în subordine și autoscara defectă și-a depus raportul de pensionare la nicio săptămână de la incendiu, conform declarațiilor ministrului de Interne, Lucian Bode:

  • ”Un ofițer cu funcție de conducere din cadrul ISU Constanța și-a depus raportul de pensionare. Raportul a fost aprobat de generalul Iamandi (șeful IGSU, n.red.) și respectivul ofițer cu funcție de conducere va merge la pensie. Vorbesc despre o persoană cu responsabilități în ce privește componenta logistică. Mă refer la scara care era defectă de foarte mult timp”, a declarat ministrul Lucian Bode în 22 februarie.
Citeste si:  CFR Călători introduce un tren nou InterRegio de la Constanţa spre Bucureşti

O femeie de 57 de ani din Constanța a murit în timpul incendiului din 16 februarie după ce a ieșit pe geam pentru a se salva din calea flăcărilor. Femeia a căzut de la etajul 6 al blocului în care locuia pentru că singura autoscară disponibilă se afla în celălalt capăt al orașului și a ajuns prea târziu.

Citeste si:  Sute de persoane au protestat împotriva restricțiilor în Constanța. Amenzi de peste 50.000 de lei

Autoscara din cadrul Detașamentului de Pompieri ”Slt. Fripis Marius-Daniel” Constanța, care ar fi trebuit să intervină fiind foarte aproape de locul incendiului, era stricată în curtea ISU Dobrogea de doi ani.

Surse din cadrul IGSU au declarat pentru ISE și Constanța TV că autoscara a fost trimisă pentru efectuarea reviziei de 8 ani în Oradea, la o firmă neagreată de producătorul vehiculului, dar considerată societate ”de casă” a instituției. Decizia a fost luată la nivelul IGSU, iar în timpul reviziei schimbarea uleiului nu a fost făcută corespunzător, fapt care ar fi defectat autoscara, au mai precizat sursele consultate.

Vehiculul s-a întors în curtea ISU Dobrogea, iar reparația cauzată de revizia făcută greșit ar fi urmat să coste instituția câteva zeci de mii de euro, susțin sursele ISE și Constanța TV, fapt pentru care autoscara nu a fost retrimisă în service, pentru a nu atrage atenția publică.

Citeste si:  Judeţul Ilfov trece pe primul loc pe ţară la rata de infectare, după Constanța

În urma defectării, IGSU ar fi încercat să apeleze la serviciile producătorului în vederea reparării vehiculului, dar producătorul a refuzat, motivând că ultima revizie nu a fost făcută la o firmă agreată de acesta.

ISU Dobrogea a confirmat pentru Info Sud-Est și Constanța TV că instituția a constatat defectarea autoscării la sfârșitul lunii mai 2019, iar martorul de bord indica o defecțiune a nivelului de ulei hidraulic.

sursa foto: Captură video


Citeste articolul pe G4Media

 50 total views