2 iunie 12:41 PM

Abonare la google news

Incendiul de la Brazi. Incineratorul firmei Eco Burn SRL avea instalația oprită ca urmare a suspendării activității Incendiul de la Brazi

Ministerul Mediului informează că incineratorul de pe platforma companiei din localitatea Brazi, unde în cursul nopții de luni, 1 iunie, spre marți, s-a produs un incendiu uriaș, avea instalaţia oprită din luna ianuarie ca urmare a suspendării activităţii. Ministrul Tanczos Barna a fost în vizită la SC Eco Burn SRL la  primele ore ale dimineții, mai arată Ministerul Mediului.

„Am cerut Gărzii Naţionale de Mediu şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova un raport privind cantităţile de deşeuri depozitate aici spre incinerare”, a precizat ministrul Barna.

SC Eco Burn SRL, cercetată penal

Concluziile ISU sunt foarte importante, mai cu seamă că „în această hală este interzisă depozitarea deşeurilor medicale periculoase, iar incineratorul avea instalaţia oprită din ianuarie ca urmare a suspendării activităţii. Echipa Gărzii de Mediu împreună cu APM Prahova se află la faţa locului şi monitorizează calitatea aerului cu analizorul portabil din dotare, pe direcţia vântului, spre zona populată”, a dezvăluit Tanczos Barna.

Potrivit Ministerului Mediului, SC Eco Burn SRL face obiectul unei cercetări penale în curs, ca urmare a controalelor Corpului de Control al Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Gărzii Naţionale de Mediu. Verificările au scos la iveală deficienţe majore privind respectarea legislaţiei de mediu.

Incendiu pe o suprafață de 2000 mp

În cursul nopţii, la ora 2:45, Comisariatul Judeţean Prahova al Gărzii Naţionale de Mediu a fost anunţat, prin apel la 112, despre izbucnirea unui incendiu pe platforma incineratorului SC Eco Burn SRL din localitatea prahoveană Brazi. „Din primele constatări, focul se manifestă în interiorul halei incineratorului (2.000 mp), cu degajare de fum dens în atmosferă, ca urmare a arderii necontrolate a deşeurilor din incintă. Din cauza degajărilor masive de fum, ISU Prahova a emis mesaj Ro-Alert către populaţie”, notează ministerul de resort.

Garda Naţională de Mediu va continua să monitorizeze situaţia de pe amplasament, până la stingerea completă a tuturor focarelor. În context, se monitorizează calitatea aerului cu analizorul portabil din dotare, pe direcţia vântului spre zona populată. Pe moment, datele publicate de MMAP relevă faptul că s-au înregistrat uşoare creşteri pentru indicatorul monoxid de carbon (CO) pe latura de sud-est a incendiului (Centură – intrarea pe autostrada A3). Direcţia vântului este dinspre nord-vest spre sud-est, iar viteza vântului este slabă spre calm atmosferic, subliniază sursa citată.

Citeste articolul pe Gandul