Abonare la google news

Incendiu violent, izbucnit într-un spital din Maramureș. Opt echipaje de pompieri și paramedici au intervenit de urgență. Care este starea pacienților

Incendiile se țin lanț în țara noastră, astfel că nu trece zi fără a se produce o tragedie. În cursul acestei dimineți, pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale pentru a stinge un incendiu izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic. Zeci de pacienți au fost evacuați de urgență, iar salvatorii au reușit să îmblânzească flăcările.

În ce stare se află pacienții

Tensiune uriașă în această dimineață, după ce 71 de pacienți au fost evacuați din saloane după aprinderea flăcărilor într-una din băile de la etajul al treilea. La fața locului a fost solicitat ajutorul pompierilor, care au intervenit pentru stingerea focului. Din fericire, nu au existat victime, însă pacienții cu tulburări psihice au suferit un șoc.

„S-a intervenit cu trei autospeciale de stins incendiu cu apă și spumă, o autoscară, un echipaj de prim ajutor, o autospecială pentru victime multiple și două ambulanțe ale SAJ”, a transmis maiorul Alexa Gonczi Oana Cristina, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș.

Tragedia are loc la o săptămână după ce un alt incendiu a avut loc la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. În urma evenimentului, trei cadre medicale au suferit traumatisme la nivelul membrelor inferioare, după ce au căzut de la înălțime.

Citeste si:  Cele mai așteptate 7 meciuri de fotbal din luna martie

În total, 19 pacienți și opt cadre medicale s-au autoevacuat sau au fost evacuate, în timp ce pompierii au reușit să lichideze focul desfășurat pe o suprafață de 20 mp.

„Incendiul a fost lichidat. 18 persoane s-au autoevacuat, iar una a fost evacuată de către salvatorii ajunși la fața locului. Sunt și trei victime din rândul cadrelor medicale care se aflau la etajul 1 al clădirii și panicându-se au sărit pe geam.

Acestea au suferit fracturi și au fost trimise la Spitalul din Craiova pentru mai multe investigații. A ars lenjeria de pat și s-a deteriorat zugrăveala din acea încăpere. Fum a fost din cauza saltelei și pardoselei din încăpere. Nimeni nu a inhalat fum, pacienții sunt în stare foarte bună, s-au autoevacuat, nimeni nu a avut nevoie de oxigen”, a precizat acesta, într-o intervenție la Digi24.

Olguța Vasilescu, anchetă după incendiul izbucnit la spitalul de Psihiatrie din Craiova

În urma celor petrecute, în urmă cu o săptămână, primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a anunțat că va demara o anchetă prin care să se cerceteze modul defectuos în care s-au desfășurat evenimentele, în cadrul spitalului în care a izbucnit incendiul. Potrivit acesteia, spitalul este dotat cu camere de supraveghere și personal necesar, iar un astfel de eveniment nu ar fi trebuit să aibă loc.

„Este vorba despre o clinică de psihiatrie care se află în zona Parcului Nicolae Romanescu, recent reabilitată, cu camere de luat vederi în toate saloanele și pe holuri, cu instalația de incendiu pusă la punct, dar cu pacienți care au careva probleme și se pare că insuficient de supravegheați pentru că altfel nu îmi explic de ce o pacientă cu boli psihice a fost închisă într-o cameră cu o brichetă, a dat foc unei saltele și astfel am avut acest incident foarte neplăcut și cu urmări atât pentru investiția în sine, cât și pentru trei medici care erau la etajul 1 al clădirii, s-au panicat și au sărit pe geam. Nu vorbim despre lipsă de personal. Erau opt cadre medicale la opt pacienți.

Eu vreau să declanșez mâine o anchetă. În seara asta o face ISU ancheta respectivă, mâine o vom declanșa și noi ca să vedem cum a fost posibil în primul rând ca o pacientă cu afecțiuni psihice să aibă brichetă în cameră, să nu fie supravegheată video, pentru că este investiție făcută acolo și toți pacienții trebuie să fie supravegheați video și de ce cei trei medici care s-au aflat la etajul superior, în loc să fie foarte atenți la evacuarea pacienților, au considerat că e necesar să sară pe geam.”, a declarat Lia Olguța Vasilescu la RomâniaTV.

Citeste articolul pe PlayTech

 25 total views