Încă un pacient a murit după incendiul de la Institutul „Matei Balș“. Bilanțul deceselor ajunge la 23

Încă un pacient a murit, după incendiul de la Institutul „Matei Balș“, acesta fiind cea de-a 23-a victimă a tragediei.

Victima este un cetăţean italian care a fost în pavilionul 5 la Matei Balş şi a decedat sâmbătă, 20 febraurie, la Spitalul Ilfov unde a fost transferat.

Potrivit apropiaților victimei, acesta a trăit în Italia cu soţia româncă.

Italianul s-a aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021.

Urmează ca ancheta medico-legală să stabilească cauzele decesului cetățeanului italian.

Rudele victimelor din incendiul de la Institutul „Matei Balş“ cer despăgubiri spitalului şi statului român

Rudele victimelor din incendiul de la Institutul „Matei Balş“ vor să ceară despăgubiri spitalului şi statului român. Acestea se vor constitui părţi civile în dosarul instrumentat acum de procurori.

Citeste si:  Încă un pacient a decedat în urma incendiului de la Institutul Matei Balș! Bilanțul a ajuns la 8 persoane decedate

Luni dimineaţă, 15 febraurie, vor fi audieri pe bandă rulantă la Poliţia Capitalei, unde rudele victimelor de la Matei Balş vor veni pentru a da declaraţii. Tot luni, familiile victimelor vor spune procurorilor dacă se vor constitui părţi civile în dosar.

În acest dosar, este începută urmărirea penală in rem. Ancheta nu este gata din cauza expertizelor şi a raportului ISU care întârzie.

Incendiul de la Institutul „Matei Balș“

Tragedia care a marcat Institutul Matei Balș din Capitală a avut loc pe 29 ianuarie 2021. Un incendiu s-a produs la un salon de la parterul Spitalului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”, din Capitală. Conform declarației reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov, bilanțul inițial a fost de patru morți. Aceștia au fost găsiți carbonizați și nu au putut fi identificați inițial. Peste 120 de pacienți, dintre care majoritatea persoanelor infectate cu noul coronavirus, au fost evacuați și transportați la alte unități medicale.

Citeste si:  Surse: Ce tăieri de sporuri și subvenții pregătește Guvernul. Fără vouchere de vacanță anul acesta

Flăcările au izbucnit în jurul orei 05.00, la parterul unui corp de clădire P+3, pe două laturi. A fost lichidat rapid și au fost constituite echipe de căutare și salvare a persoanelor, în condițiile în care în clădire se aflau în jur de 120 de persoane.

La fața locului au fost trimise toate resursele disponibile pentru salvarea persoanelor: ambulanțe, autospeciale pentru victime multiple, spital mobil, și descarcerare. Pacienții au fost preluați de ambulanțele SMURD.

Citeste si:  Medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul ATI Neamţ, e printre eroii 2020

„Suntem singura ţară care nu învaţă nimic”

Eugen Iancu, tatăl tânărului Alexandru Iancu (22 de ani), care a murit la trei săptămâni după incendiul de la clubul Colectiv, din cauza infecţiilor nosocomiale, a comentat pe Facebook incendiul produs la Institutul ”Matei Balş” din Capitală.

”Astăzi este despre Matei Balş. Nu pot să spun decât că suntem singura ţară care nu învaţă nimic. Suntem singura ţară în care oricâte tragedii s-ar petrece, oricâţi oameni ar muri, lucrurile rămân neschimbate, conducătorii rămân aceiaşi”, a scris pe Facebook Eugen Iancu, la puţin timp după incendiu.

Sursa: BZI

 6 total views