Încă un cutremur în România! Al doilea al zilei de marți. Anunțul oficial al INCDFP

Un cutremur s-a produs pe 23 februarie, la ora 14:17:10 (ora locală a României), în zona seismică Vrancea, Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

A fost vorba, din fericire, de un seism slab, cu magnitudinea 2.7 grade, la adâncimea de 70 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 86 km E de Brașov, 92 km S de Bacău, 104 km NE de Ploiești, 109 km V de Galați, 113 km NV de Brăila, 153 km N de București, 171 km SV de Iași, 175 km NE de Pitești, 199 km E de Sibiu și 216 km SV de Chișinău.

Citeste si:  Veste incredibilă la FCSB! Dragoș Nedelcu, aproape de finalul coșmarului! Când poate reveni mijlocașul | VIDEO

Marți a mai avut loc un cutremur în România

De precizat că marți a mai avut loc un cutremur în România. Acesta s-a produs la ora 09:20:26 (ora locală a României), în Oltenia, Mehedinți și a avut magnitudinea 2.0 grade, la adâncimea de 12 kilometri, INCDFP.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 111 km NV de Craiova, 139 km SV de Sibiu, 147 km SE de Timișoara, 165 km V de Pitești, 173 km SE de Arad, 184 km E de Belgrade, 188 km E de Zemun, 199 km N de Nis, 205 km S de Cluj-Napoca, 232 km V de Brașov.

Citeste si:  Șoferul care a lovit intenționat un cărucior în care se afla un bebeluș, arestat preventiv

Reamintim că, de la începutul lunii noiembrie 2020, România a fost afectată de mai multe cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2.1 și 4.0 grade pe scara Richter.

Gheorghe Mărmureanu: “Putem avea şi 60 de astfel de cutremure într-o lună, dar acest lucru nu însemnă nimic”

Seria cutremurelor nu reprezintă o îngrijorare, cel puțin în viitorul apropiat, pentru seismologul Gheorghe Mărmureanu, care spune că, de fapt, acestea nu reduc sensibil tensiunile acumulate în zona seismică Vrancea. Acesta susține că abia în aproximativ 20 de ani, țara ar putea fi lovită de un seism puternic.

Citeste si:  Florin Cîțu: „România este, fără îndoială, pregătită pentru a intra în zona Schengen”

Vorbim de cutremure obişnuite, care intră în cotidian, ca să spun aşa. Putem avea şi 60 de astfel de cutremure într-o lună, dar acest lucru nu însemnă nimic. Nu au nici cea mai mică legătură cu următorul mare seism care va veni în zona seismică Vrancea. Aici vorbesc de un seism puternic, cu acceleraţii care pot avea urmări devastatoare”, a spus seismologul Gheorghe Mărmureanu.

Sursa: Gandul

 7 total views