luni 23 august 8:06 PM

Abonare la google news

Încă o locomotivă a luat foc în mers. 60 de călători au fost evacuați


O locomotivă a luat foc în această după-amiază în județul Cluj. 60 de oameni au fost evacuați din trenul care mergea de la Iași la Timișoara. Este al doilea incident luni, după ce o locomotivă a ars pe raza Sucursalei Regionale CF Timișoara, între stațiile CF Șag și Vinga.


Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24.ro: Locomotiva care a început să ardă s-a oprit în apropierea localității Valea Drăganului din județul Cluj. A ars partea superioară a locomotivei, compartimentul motor. La fața locului au acționat mai multe echipaje de pompieri.

Apelul la 112 a venit din partea conductorului care a observat că iese fum. Imediat, acesta împreună cu personalul trenului au evacuat călătorii – aproximativ 60 de persoane.

Este vorba de trenul Interregio 1833 care trebuia să ajungă la ora 22:00 la Timițoara, dar care cu siguranță va avea o întârziere destul de mare.

Din fericire, acest incident nu s-a soldat cu victime.

CFR: Trenul își va relua mersul în condiții de siguranță, cu o întârziere de circa 150 de minute

„Astăzi, 23 august 2021, la locomotiva trenului IR 1833 Iași – Timișoara Nord s-a produs o degajare de fum între stațiile Poieni-Ciucea, în jurul orei 17:00. Locomotiva a fost decuplată de la vagoane, iar mecanicul a acționat prompt cu stingătoarele din dotare”, transmite CFR Călători.

„Conform procedurilor CFR Călători aferente unor asemenea situații, a fost avizat serviciul 112, o echipă de intervenție deplasându-se la fața locului. Siguranța și securitatea pasagerilor nu au fost afectate. Trenul își va relua mersul în condiții de siguranță, cu o întârziere de circa 150 de minute, cu o locomotivă de ajutor trimisă de la stația Cluj Napoca. Călătorii trenului IR 1833 vor primi apă în stația Oradea. Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de comisia de cercetare, după sosirea locomotivei în depou. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și le mulțumește pentru înțelegere”, mai transmite compania.

Editor : Liviu Cojan


Digi24.ro