Încă 28 de cazuri cu tulpina UK identificate în România. Totalul a ajuns la 164, dintre care 92 confirmate în București

Încă 28 de cazuri de infectare cu tulpina UK a coronavirusului au fost identificate în România, astfel că numărul total a ajuns la 164, dintre care 92 au fost confirmate în București, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății a anunțat într-un comunicat că a fost informat astăzi, de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că, în România, au fost confirmate, până în prezent, 164 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua variantă UK – linia genetică B.1.1.7.

Citeste si:  GÂNDUL LIVE. Eugen Ilea, vicepreședinte FNAP București: „Nu cred că vor începe cursurile în format fizic pe 8 februarie / Am solicitat să existe opțiunea pentru părinți de a trimite sau nu copiii la școală”

Cazurile confirmate provin din București (92 de cazuri), județul Timiș (11 cazuri), județul Cluj (9 cazuri), județul Ilfov (6 cazuri), județul Suceava (8 cazuri), județul Botoșani (5 cazuri), județul Vâlcea (4 cazuri), județul Galați (4 cazuri), județul Caraș-Severin (2 cazuri), județul Argeș (2 cazuri), județul Gorj (2 cazuri), județul Covasna (9 cazuri) și din județele Giurgiu, Constanța, Mureș, Hunedoara, Vrancea, Vaslui, Prahova, Brăila, Bihor și Dolj (câte 1 caz).

Citeste si:  Fostul președinte al PRO România Alba a trecut la PNL

Cazurile confirmate provin dintr-un total de 499 de secvențieri care au fost raportate, până în prezent, Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, precizează sursa citată.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) avertizează, în primul raport privind răspândirea tulpinei UK a coronavirusului în țara noastră, că aceasta circulă deja în jumătate din județele țării și „există o probabilitate mare de a cuprinde întreg teritoriul României în viitorul apropiat”.

Citeste si:  Mesajul lui Cătălin Moroșanu pentru soția sa a devenit imediat viral! Aniversare departe de casă pentru „Moartea din Carpați”: „Îmi pare rău că nu putem merge acolo”

Citește și 

INSP: Tulpina UK a coronavirusului circulă deja în jumătate din județele țării și există o probabilitate mare de a cuprinde întreg teritoriul României în viitorul apropiat. Noile evidențe arată severitatea mai mare a bolii la vârstnici (GRAFICE)

Sursa foto: Pixabay


Sursa: G4Media

 4 total views