Abonare la google news

În Timișoara există doar DOUĂ centre de vaccinare. Explicația lui Dominic Fritz

Sursa foto: Mediafax

  • Dominic Fritz spne că în România, principalul obstacol este numărul redus de doze de vaccin
  • Dominic Fritz: „Abia cu mai multe doze va avea sens să crească şi numărul centrelor”
  • Dominic Fritz: „Este o ştire importantă care trece aproape neobservată în România

Dominic Fritz explică de ce sunt doar două centre de vaccinare împotriva în Timişoara: „Principalul obstacol nu sunt centrele de vaccinare sau platforma de programare, ci numărul redus de doze de vaccin”. Cu alte cuvinte, susține poziția lui Vlad Voiculescu.

„Este o ştire importantă care trece, spre surprinderea mea, aproape neobservată în România. Compania Pfizer a anunţat ieri că trebuie să-şi extindă liniile de producţie a vaccinului în fabrica ei din Belgia, pentru a creşte puternic capacitatea până în martie. Problema e că asta duce la o reducere a dozelor de vaccin produse în următoarele săptămâni şi Pfizer nu poate livra tot ce a promis Uniunii Europene pentru luna ianuarie”, arată primarul Timişoarei.

Dominic Fritz adaugă că în România, principalul obstacol nu sunt centrele de vaccinare sau platforma de programare, ci numărul redus de doze de vaccin.

Motivul pentru care în Timişoara vor fi operaţionale doar două centre de vaccinare începând de luni este că va exista un număr limitat de doze disponibile săptămâna viitoare.

„Abia cu mai multe doze va avea sens să crească şi numărul centrelor. Echipa noastră din Primărie, dar şi companiile private care ne-au sărit în ajutor, continuă zi şi noapte să amenajăm toate centrele pentru momentul în care vor putea funcţiona la maxima capacitate. Eu am mare încredere că la nivel european şi naţional se fac toate demersurile posibile pentru a asigura română de doze disponibile. Noi, la nivel local, facem tot ce ţine de noi pentru a face din această campanie istorică de vaccinare un succes. Fiecare săptămână câştigată înseamnă vieţi salvate şi o economie care poate reporni mai repede”, a mai spus primarul.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: AlephNews