vineri 22 octombrie 11:22 PM

Abonare la google news

În sfârșit! Vom da o echipă direct în Liga Campionilor. Veste uriașă pentru sportul românesc

Handbalul românesc a primit o veste foarte bună. Campioana României va juca direct în grupele Ligii Campionilor din sezonul 2022-2023.


Campioana, direct în grupe

Datorită rezultatelor obținute pe plan european de echipele românești, în frunte cu Dinamo București, România a urcat în clasamentul coeficienților. Astfel, campioana va primi loc direct în grupele celei mai importante competiții intercluburi din Europa, fără a mai fi nevoie de un wild-card.

Campionatul intern a depășit la puncte pe cel al Croației, suflându-i ultimul loc ce duce direct în grupe. Liga Zimbrilor urcă pe locul 9 astfel. În plus, următoarele 3 clasate vor merge direct în EHF European League, a doua competiție valorică. Sezonul trecut, România a ocupat locul 10 și a avut rezervate doar două locuri în EHF European League și alte două în EHF European Cup.


Cu toate acestea, EHF acordă în fiecare an wild-carduri pentru a completa grupele Ligii Campionilor. Astfel, campioana din ultimii 5 ani, Dinamo București, a trebuit să stea mereu la mâna EHF pentru a vedea în ce competiție va evolua. Totuși, în cazul încoronării pe plan intern drept campioni pentru 2021-2022, „câinii” nu vor mai fi nevoiți să intre în cursa concursului de dosare de la EHF.

Dinamo București, cea mai puternică din România

În ultimele 5 sezoane, Dinamo București a fost campioana absolută a țării. Mai mult decât atât, performanțele interne au fost dublate de succesul european de care s-a bucurat echipa. În sezonul 2019-2020, alb-roșii au avut nu mai puțin de 12 meciuri fără înfrângere în EHF Champions League. Acest lucru a permis creșterea României în coeficienților EHF, pe baza căruia se alocă pozițiile în competițiile europene.

„Deci, să fie titlul 18” a fost mesajul postat de Dinamo pe rețelele de socializare, la aflarea veștii. Performanța a fost realizat de Dinamo București cu un management foarte bun, jucători și staff de calitate, precum și parteneri. Nu în ultimul rând, echipa s-a bucurat de sprijinul necondiționat al suporterilor, prezenți la meciurile echipei.

În sezonul 2021-2022, Dinamo a fost repartizată în grupa a doua, cu echipele Barcelona, Viva Kielce, Veszprem, Paris Saint-Germain, Porto, Motor Zaporojie și Flensburg. După 5 etape disputate, Dinamo ocupă doar locul 7, cu 2 puncte acumulate. Singura victorie a „câinilor” a fost obținută contra celor de la Viva Kielce (32-29). De asemenea, aceștia au pierdut la limită cu Porto (27-26) și Motor Zaporojie (28-27). Următoarea partidă va fi acasă, contra celor de la Veszprem. Pe plan intern, Dinamo ocupă prima poziție a clasamentului, după 7 etape disputate. Aceștia au acumulat 21 de puncte.

Playsport.ro


Stirile.eu